Fotbal international

Dusan Tadic, al nouălea jucător cu notă maximă în L’Equipe! Sârbul a strălucit în Real Madrid – Ajax 1-4

06.03.2019 | 13:56
Dusan Tadic al noualea jucator cu nota maxima in LEquipe Sarbul a stralucit in Real Madrid  Ajax 14

Sârbul Dusan Tadic a fost cel mai bun jucător de pe teren în partida Real Madrid – Ajax Amsterdam 1-4, din manșa secundă a optimilor de finală ale Champions League, și a devenit al nouălea jucător care primește notă maximă în cotidianul francez L’Equipe. Atacantul ”lăncierilor” a avut o prestație de vis pe Santiago Bernabeu reușins să înscrie un gol și să paseze decisiv la alte două reușite ale olandezilor.

Dusan Tadic, al nouălea jucător cu notă maximă în L’Equipe

”Deja magnific în tur, atacantul sârb de 30 de ani a realizat meciul perfect la retur. A dat două pase decisive și a înscris golul trei cu un șut superb de la marigine careului de 16 metri. Internaționalul sârb a fost autorul unui gest superb în prima repriză, atunci când a trecut extrem de spectaculos de Casemiro înainte de a pasa decisiv pentru cel de-al doilea gol al Ajaxului”, au scris jurnaliștii de la L’Equipe, care i-au acordat nota maximă lui Dusan Tadic.

Fotbalistul sârb este doar al nouălea jucător din istorie care primește nota 10 din partea publicației franceze. Primii doi fotbaliști care au luat nota maximă în L’Equipe au fost Franck Sauzee şi Bruno Martini, după un meci de tineret între Franţa și Grecia, în urma căruia francezii au câștigat Campionatul European de tineret. Singurul fotbalist care a primit de două ori nota 10 este starul argentinian de la FC Barcelona, Lionel Messi.

Dusan Tadic este felicitat de coechipier după golul marcat în meciul cu Real Madrid
Dusan Tadic este felicitat de coechipier după golul marcat în meciul cu Real Madrid

Neymar a luat ultimul 10 în L’Equipe

Ceilalți opt fotbaliști care au mai primit nota maximă în cel mai prestigios ziar din Franța sunt următorii: Franck Sauzee (Franța – Grecia, finala Euro 1988 de tineret), Bruno Martini (Franța – Grecia, finala Euro 1988 de tineret), Oleg Salenko (Rusia – Camerun, la CM 1994), Lars Windfeld (Aarhus – Nantes, 32-imi de finală în Cupa UEFA din 1997), Lionel Messi (Barcelona – Arsenal, sferturi de finală în Champions League 2010 și Barcelona – Bayer Leverkusen, optimi de finală în Champions League 2012), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund – Real Madrid, semifinale Champions League în 2013), Carlos Eduardo (Nice – Guingamp, în Ligue 1 în 2014) și Neymar (Paris Saint-Germain – Dijon, în Ligue 1 în 2018).

Ajax Amsterdam a eliminat Real Madrid în optimile de finală din Champions League impunându-se pe Santiago Bernabeu cu 4-1, după ce pierduseră acasă cu 1-2. ”Galacticii” au unul dintre cele mai slabe sezoane din ultimul timp, iar această eliminare prematură din cea mai importantă competiție le aduce o gaură la buget de cel puțin 50 de milioane de euro.