Fotbal intern

Dusan Uhrin a dat “all in” la Botoşani şi a pierdut! Cronica unui eşec în minutul 90 care anunţă o nouă iarnă grea la Rin!

19.12.2019 | 23:34
Dusan Uhrin a dat all in la Botosani si a pierdut Cronica unui esec in minutul 90 care anunta o noua iarna grea la Rin
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut în minutul 90 meciul cu FC Botoşani, scor 0-1. Tânărul Cîmpanu a marcat la prima atingere de balon după ce Dusan Uhrin a riscat totul pe atac în ultimele minute. Cu acest eşec, “câinii” spun adio play-off-ului şi urmează o iarnă grea în “Ştefan cel Mare”. 

Dusan Uhrin a dat “all in” la Botoşani şi a pierdut! “Câinii” au început mai bine meciul, dar nu au avut “colţi”

Dinamo a început bine confruntarea cu FC Botoşani, fiind echipa mai activă în atac. Mihaiu a avut un voleu ratat în minutul 8 la meciului, iar şutul lui Sorescu din poziţie bună a trecut mult pe lângă, spre nemulţumirea lui Dusan Uhrin care a gesticulat nervos pe margine.

ADVERTISEMENT

Înlocuitorul lui Nistor, Alexandru Răuţă a luat cartonaş galben relativ repede, în minutul 22, ceea ce putea fi o problemă pentru “câini”, pentru că l-a obligat pe mijlocaş să mai reducă din agresivitate.

Primul şut pe spaţiul porţii lui Piscitelli a venit în minutul 25, Enriko Papa testându-l pe italian. Filip a văzut şi el cartonaşul galben şi va fi suspendat pentru prima etapă din retur. Botoşani a echilibrat jocul şi a pus mai mare presiune pe poarta lui Piscitelli.

ADVERTISEMENT

Perovic a ratat cea mai mare ocazie a lui Dinamo! Botoşani a răspuns prin Ongenda

Însă, primele 35 de minute au fost fără ocazii importante. Mihaiu a creat cea mai periculoasă şansă a lui Dinamo, a trimis mingea în faţa porţii după un dribling frumos, însă Perovic nu a putut trimite în poartă. Finalul de repriză a fost al moldovenilor. Piscitelli a avut o intervenţie providenţială la şutul lui Ţigănaşu din lateral. După primele 45 de minute, scorul a fost alb, 0-0, la capătul unei prime părţi modeste, fără ocazii.

Partea secundă a început cu ocazia uriaşă a lui Slavko Perovic. Atacantul sârb a trimis puţin pe lângă poartă după o centrare foarte bună a lui Sorescu. Botoşaniul a răspuns cu un şut trimis de Ongenda, reţinut uşor de Piscitelli.

ADVERTISEMENT

În minutul 56 a fost o fază suspectă de penalty. Puljic a avut o intervenţie neglijentă la Roman, însă Radu Petrescu nu a acordat nimic. Askovski a ratat o şansă uriaşă în minutul 61, şutul său a trecut puţin lângă vinclul porţii lui Piscitelli.

Uhrin a forţat atacul în final de meci! Cehul a riscat totul în Moldova

Ocazia macedoneanului i-a impulsionat pe moldoveni care au pus presiune pe poarta dinamovistă. Ante Puljic a avut o intervenţie stângace la Mihai Roman. Croatul a ratat mingea şi l-a lovit cu genunchii în coaste pe fostul jucător de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Fabbrini a fost introdus în minutul 69, speranţele lui Uhrin pentru un succes fiind legate de o pasă luminoasă a italianului. La Dinamo s-a simţit mult lipsa lui Dan Nistor, realizările de pe atac ale formaţiei fiind foarte puţine, iar Perovic a părut în dese rânduri foarte  izolat în faţă.

Ongenda a mai încercat poarta lui Piscitelli, fără succes însă, fiind cel mai activ om de atac al gazdelor. Portarul italian i-a salvat însă pe dinamovişti în minutul 75 la şutul puternia al lui Keita, scos în corner.

Uhrin a mai trimis în ultimele 10 minute un om de atac în speranţa unui gol care să menţină vii şansele de play-off. Moldoveanu a intrat în locul lui Răuţă. Însă ocaziile mari au venit tot la poarta lui Piscitelli. Enriko Papa a scăpat singur cu portarul, însă italianul a fost providenţial şi a blocat mingea.

Cîmpanu a profitat de spaţiile uriaşe din defensiva dinamovistă! A marcat golul care i-a îngenuncheat pe dinamovişti în minutul 90

Schimbările riscante ale lui Uhrin au slăbit defensiva, Dinamo fiind o echipă cu un mijloc fragil în finalul meciului. “Câinii” au sperat până la final că vor putea da lovitura pe contraatac, însă s-au şi expus în faţa atacurilor Botoşaniului.

Pariurile lui Uhrin s-au dovedit falimentare şi Botoşaniul a dat lovitura în minutul 90 prin Cîmpanu, care a marcat la prima atingere. Pentru Dinamo a fost un meci de coşmar, care lasă echipa cu şanse minime la play-off, cu patru etape înainte de final.

Dinamo, dependentă de Nistor! Perovic, stingher în atacul “câinilor”

A fost un meci în care s-a văzut că Dinamo este dependentă de Nistor. În lipsa căpitanului, dinamoviştii au avut un atac steril, în care a lipsit pasa decisivă. Perovic a fost lăsat singur în faţă şi deseori a coborât până la mijlocul terenului pentru a-şi lua mingile.

Urmează o iarnă grea la Dinamo. “Câinii” mai au doar şanse teoretice la play-off, iar după ce au suferit trei înfrângeri în ultimele trei etape, o nouă prezenţă în play-out este la orizont.

  • 28 de puncte are Dinamo
  • 5 puncte avans şi un meci în minus are Gaz Metan, echipa de pe locul 6
ADVERTISEMENT