Sport

Dusan Uhrin, anunţ şoc în vestiar cu o zi înainte de returul Dinamo – U Cluj! Ce a decis antrenorul. Exclusiv

Dusan Uhrin a luat o decizie prin care îşi demonstrează ataşamentul faţă de Dinamo în cel mai greu moment al clubului. Antrenorul i-a chemat pe jucători cu o zi înainte de meci să le comunice decizia lui.
28.05.2022 | 12:29
Dusan Uhrin anunt soc in vestiar cu o zi inainte de returul Dinamo  U Cluj Ce a decis antrenorul Exclusiv
Dusan Uhrin şi sigla clubului Dinamo. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo mai are o şansă de a se salva de la retrogradare, meciul retur cu Universitatea Cluj. Misiunea este una dificilă pentru “câini”, care au pierdut în prima manşă cu 0-2 şi au nevoie de o prestaţie fără cusur pentru a evita o ruşine istorică.

Dusan Uhrin, anunţ şoc în vestiar cu o zi înainte de returul Dinamo – U Cluj! Cehul a decis să rămână indiferent de rezultatul barajului

Din informaţiile FANATIK, Dusan Uhrin a luat o decizie prin care îşi demonstrează ataşamentul faţă de Dinamo, în cel mai greu moment al clubului. Cehul a decis să rămână încă un sezon alături de “câini”, chiar dacă echipa va retrograda în Liga II.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că cehul i-a convocat pe jucători cu o oră mai repede înainte de antrenamentul de sâmbătă, la ora 16:00, pentru o discuţie. Dusan Uhrin a ales această modalitate să îi anunţe pe jucători că va continua alături de “câini” indiferent de rezultatul meciului de duminică.

Anunţul lui Uhrin, doping moral pentru jucători?!

Anunţul antrenorului poate fi un doping moral pentru jucători, iar ei să se mobilizeze la maximum pentru returul cu U Cluj. Indiferent de efectul pe care îl va avea acest anunţ, Dusan Uhrin ţine să demonstreze că nu lasă echipa la greu.

ADVERTISEMENT

Retrogradarea este un scenariu horror pentru Dinamo. Ar fi pus în pericol viitorul clubului, în condiţiile în care vorbim de o societate aflată în insolvenţă, fără finanţator şi care va rămâne şi fără milioanele din drepturi tv.

Astfel, bugetul lui Dinamo va fi mult diminuat şi lotul va fi remaniat, în condiţiile în care bugetul de salarii de aproximativ 130-150.000 de euro lunar nu va mai putea fi susţinut în Liga 2.

ADVERTISEMENT

“Câinii” speră la un ajutor divin! Preoţii au ţinut o slujbă în cantonament cu două zile înainte de meci

Dar, Dinamo mai are o şansă să evite această situaţie delicată. Duminică, de la ora 21:00, pe un stadion plin în “Groapă” are nevoie de o victorie la trei goluri diferenţă în faţa celor de la Universitatea Cluj.

“Câinii” speră şi la un ajutor divin în acest moment de cumpănă. Cu două zile înainte de meci, la iniţiativa lui Răzvan Zăvăleanu, Dusan Uhrin şi Gabi Torje, liderul vestiarului, la Săftica au fost aduşi preoţi care să ţină o slujbă. Ei i-au încurajat pe jucătorii dinamovişti şi le-au transmis că se vor ruga pentru ca echipa să scape de retrogradare.

ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin a luat o decizie drastică şi la nivel de lot. Steliano Filip a fost lăsat în afara listei pentru meciul retur cu U Cluj. Fundaşul stânga a fost integralist în 8 din ultimele 9 meciuri, dar nu va fi pe teren în confruntarea decisivă.

Dusan Uhrin, la al treilea mandat! Anul trecut a salvat Dinamo de la retrogradare

Dusan Uhrin se află la al treilea mandat pe banca celor de la Dinamo. Antrenorul ceh a fost numit pentru prima dată pe data de 13 august 2019, când a preluat echipa de la Eugen Neagoe, cel care a suferit un infarct pe banca “câinilor”. A rezistat până în martie 2020, fiind înlocuit înainte de începerea pandemiei de Adrian Mihalcea.

A revenit un an mai târziu, în aprilie 2021, când Dinamo era într-o situaţie disperată în clasament. “Câinii” erau penultimii în clasament şi riscau retrogradarea, dar cu ajutorul cehului Dinamo a reuşit cinci victorii la rând în play-out şi s-au salvat. Uhrin a plecat cu o săptămână înainte de startul noului sezon.

Cehul a revenit câteva luni mai târziu pe banca tehnică, în luna martie. Din nou într-o situaţie disperată, Dinamo a apelat la “salvator”. Doar că, de această dată, Dusan Uhrin nu a mai reuşit să evite barajul. Iar duminică, de la ora 21:00, joacă meciul decisiv pentru rămânerea în prima ligă. Însă, indiferent de rezultat, Uhrin a promis că rămâne.

  • 3 mandate are Dusan Uhrin pe banca lui Dinamo
  • 54 de ani are antrenorul lui Dinamo
ADVERTISEMENT