Sport

Dusan Uhrin, bucurie rezervată după victoria cu FC Argeș: „Mă gândesc doar la evitarea barajului”

16.05.2021 | 19:52
Dusan Uhrin bucurie rezervata dupa victoria cu FC Arges Ma gandesc doar la evitarea barajului
ADVERTISEMENT

Cu a cincea victorie consecutivă, obținută duminică seara, în Trivale, scor 1-2, contra celor de la FC Argeș, Dusan Uhrin poate răsufla ușurat: Dinamo nu doar că a reușit să evite locul de baraj, dar are toate motivele să spere chiar și la cupele europene.

Imediat după meci, tehnicianul ceh și-a felicitat jucătorii pentru jocul prestat, dar i-a avertizat că lupta încă nu s-a încheiat. „Mai avem nevoie de puncte”, a subliniat tehnicianul român, evitând, totodată, să ofere detalii cu privire la viitorul său pe banca tehnică a echipei.

ADVERTISEMENT

Miercuri, 19 mai, în ultima etapă din play-off-ul Ligii 1, alb-roșii vor primi vizita liderului Chindia Târgoviște. Un nou succes ar risipi orice emoții și i-ar putea duce la barajul pentru Conference League.

Dinamo a obținut a cincea victorie consecutivă, dar Uhrin rămâne precaut: „Încă avem nevoie de puncte”

Sunt fericit, pentru că am muncit mult pentru acest succes. N-a fost un meci ușor, adversarul a jucat bine. Conduceam cu 1-0, dar nu jucam bine. A fost foarte dificil, însă am avut mai multe ocazii față de adversarul nostru.

ADVERTISEMENT

Am găsit sistemul potrivit pentru noi, 5-3-2 și ne-am dorit să câștigăm toate partidele. Poate că acest gol al lui Mihaiu este mai important decât penalty-urile ratate în semifinala Cupei (n.r. cu Astra).

Am contract, dar hai să așteptăm următorul meci, pentru că avem încă nevoie de puncte. Nu mă gândesc doar la cupele europene, mă gândesc doar la evitarea barajului”, a declarat Dusan Uhrin la flash-interviu.

ADVERTISEMENT

Mihaiu, primul gol în Liga 1, la câteva zile după ratările din semifinala Cupei

La victoria din Trivale a contribuit decisiv nimeni altul decât Andreas Mihaiu, tânărul dinamovist care a ratat două penalty-uri în semifinala Cupei, pierdută de echipa sa contra Astrei, chiar la loviturile de departajare.

Încurajat de antrenor și coechipieri, acesta a reușit să înscrie primul său gol în Liga 1, iar acum așteaptă cu nerăbdare vizita Chindiei, în ultima etapă din play-out. Cu o victorie, alb-roșii ar putea ajunge la barajul pentru Conference League.

ADVERTISEMENT

Mi-am revenit, colegii au fost alături de mine, familia la fel. Mă bucur că am marcat și am câștigat, mergem înainte. Fotbalul este frumos. Toate sfaturile au fost importante, m-am bucurat că au fost toți lângă mine și mi-am revenit.

Sperăm să mergem în cupele europene. Nu suntem 100% liniștiți. Mai avem de jucat un meci, mergem înainte și o să vedem ce se întâmplă. Ne-am unit ca și grup, suntem o familie mai legată și ăsta e motivul revenirii noastre.

Nu îmi pot imagina. A fost un an greu, dar am suferit destul și a venit momentul să ne bucurăm. Ne gândim la fiecare meci în parte și discutăm între noi că fiecare meci e o finală. Suntem aceiași jucători, dar nu știu ce s-a întâmplat înainte.

Și atunci jocul nostru arăta bine, dar nu aveam rezultate. Mă bucur că ne-a ieșit jocul și am luat puncte. Asta contează cel mai mult. Nu ne gândim la cupele europene, ci la următorul meci. O să vedem la final pe ce loc o să fim și o să vedem ce se va întâmpla”, a declarat Mihaiu imediat după meciul de la Pitești.

ADVERTISEMENT