Fotbal intern

Dusan Uhrin, concluzie tragică despre jocul lui Dinamo: „Ei vor, dar atât pot acum!”

25.04.2021 | 18:38
Dusan Uhrin concluzie tragica despre jocul lui Dinamo Ei vor dar atat pot acum
ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin e de părere că jucătorii lui Dinamo își doresc foarte mult să iasă din această situație, însă în acest moment atât pot realiza pe teren.

La Dinamo nu se mai termină problemele înainte de meciul cu FC Voluntari, iar schimbările lui Dusan Uhrin nu se văd încă în jocul „câinilor”, care se află în acest moment pe loc direct retrogradabil.

ADVERTISEMENT

Fanii-acționari din programul DDB au făcut un apel către toate fostele glorii ale clubului Dinamo, pe care le roagă să vină alături de jucători și conducere în acest moment dificil.

Dusan Uhrin speră până în ultima clipă: „Eu simt că pot salva echipa. Aceasta este starea mea de spirit”

Dusan Uhrin se agață de fiecare șansă și speră în continuare că poate salva Dinamo de la retrogradare, chiar dacă situația este una catastrofală în acest moment: „Eu simt că pot salva echipa. Aceasta este starea mea de spirit. De fapt, motto-ul meu este: „Nu doar că pot. Trebuie!”. Este soarta unui club ca Dinamo la mijloc”, a declarat antrenorul „câinilor” pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Antrenorul ceh nu ia în calcul faptul că Astra Giurgiu ar putea fi retrogradată din cauza scandalului de dopaj și nu se bazează că Dinamo ar putea fi salvată în acest mod: „Nu știm care va fi situația cu Astra Giurgiu, cu acele cazuri de doping, dar trebuie să ne concentrăm exclusiv pe a obține victorii”, a mai explicat tehnicianul alb-roșilor.

Uhrin consideră că jucătorii săi au momente în care nu sunt deloc concentrați la ceea ce au de făcut pe teren, iar adversarele profită de această stare de degringoladă: „Nu aș putea spune ce stare trăiesc elevii mei acum. Nu că nu vreau. E clar, sunt sub presiune. Ei vor, dar atât pot! Acum. Ar trebui să fie concentrați mai mult. Sunt deconcentrați în anumite momente și echipa este pedepsită”.

ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin ia în calcul un baraj pentru ca Dinamo să rămână în prima ligă: „Aș minți să spun că nu mă gândesc”

Antrenorul lui Dinamo a recunoscut că pentru „câini” este o opțiune și un loc de baraj, care ar putea să le ofere încă o șansă să rămână în Liga 1: „Uuufff. Vom vedea! Aș minți să spun că nu mă gândesc. Clar, da. Barajul cu o echipă de liga secundă este o opțiune să ne salvăm. Important este obiectivul primordial, să continuăm în Liga 1, mi-e indiferent modul în care o facem”, a răspuns sincer cehul.

Uhrin are un mesaj clar pentru jucătorii săi, cărora le tranmite că nu trebuie să se gândească la ceea ce fac adversarele din playout: „Ne salvăm, va fi bine, nu mai contează cum. Fără un baraj, salvarea directă ar fi ideală, dar pentru asta trebuie să începem să câștigăm meciuri. Trebuie să fim concentrați în primul rând la ceea ce facem noi, nu ne pasă ce fac celelalte contracandidate. Degeaba ne ajută un eventual rezultat al unei contracandidate, dacă noi nu producem victorii”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin nu regretă că a venit la Dinamo și ia în calcul să continue și din vară, chiar dacă echipa va retrograda: „Nu, nu aș da înapoi pentru nimic în lume. Și dacă aș face-o, ar însemna că nu sunt concentrat pe ceea ce fac. Eventuale păreri de rău m-ar deconcentra și mi-ar afecta munca. Am știut de la bun început în ce mă bag. Știam că Dinamo e într-o situație grea. Eu sunt încrezător. Este o luptă dură, sunt mulți oameni implicați în această situație”, a spus sigur pe el cehul.

ADVERTISEMENT