Fotbal intern

Dusan Uhrin e deja la București și semnează cu Dinamo. Prima reacție a cehului. Exclusiv

13.04.2021 | 21:36
Dusan Uhrin e deja la Bucuresti si semneaza cu Dinamo Prima reactie a cehului Exclusiv
ADVERTISEMENT

Gheorghe Mulțescu și-a anunțat demisia după ce Dinamo a pierdut manșa tur din Cupa României, scor 0-1, cu Astra Giurgiu. DDB a mutat imediat și a ales antrenorul care va avea misiunea infernală de a salva echipa de la retrogradare.

Cei de la DDB erau pregătiți pentru anunțul făcut de Mulțescu și l-au ales ca înlocuitor pe Dușan Uhrin jr., a anunțat Gazeta Sporturilor. Liber de contract după despărțirea de Gaz Metan Mediaș, cehul revine după mandatul din perioada august 2019 – martie 2020.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că acordul dintre Uhrin și Dinamo este deja total. Este vorba despre un contract valabil pe un an și jumătate. Rămâne doar ca antrenorul ceh să își pună miercuri semnătura, imediat după ce Mulțescu va rezilia. “Vorbim mai multe miercuri după-amiază”, a declarat Dușan Uhrin pentru FANATIK.

Dusan Uhrin a impresionat la ultimul său mandat la Dinamo. I-a cucerit pe fani după ce a bătut-o pe FCSB

Dușan Uhrin jr. va semna un contract pe pe un an și jumătate cu Dinamo,  iar din staff-ul său vor face parte Dragoș Picu, antrenor cu portarii, și Denis Kavan, preparator fizic.

ADVERTISEMENT

Cehul a avut rezultate satisfăcătoare în precedentul mandat la Dinamo. În august 2019, venea în locul lui Eugen Neagoe, antrenor care fusese vehement contestat de fanii dinamoviști. Uhrin pierdea partida de debut, 2-3 la Târgoviște, dar apoi obținea două victorii consecutive. Cu Hermannstadt și Sepsi.

Dar Dusan Uhrin a reușit să își câștige cu adevărat dragostea fanilor lui Dinamo după rezultatele obținute în partidele cu FCSB. A fost un 1-1 în deplasare, pe Arena Națională, în octombrie 2019, cu gol marcat de Denis Ciubotariu pentru Dinamo. Și o victorie pe stadionul Dinamo, scor 2-1, pe 16 februarie 2020. Au marcat Sin și Lazăr pentru Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin a calificat-o pe Dinamo și în semifinalele Cupei României anul trecut. Fază a competiției din care echipa avea să fie eliminată de FCSB, dar după plecarea cehului. Uhrin a fost demis după două înfrângeri consecutive în play-out, cu Academica Clinceni și CSMS Iași.

Mandatul de la Gaz Metan, ultima echipă a lui Dusan Uhrin, a fost un coșmar. Doar două victorii în 13 meciuri disputate

Ultima echipă antrenată de Dusan Uhrin este Gaz Metan Mediaș. Un mandat de uitat pentru antrenorul ceh, care a rezistat doar trei luni. Și a obținut două victorii în cele 13 meciuri pe banca ardelenilor. Și nu mai puțin de nouă înfrângeri. Uhrin o va înfrunta pe Gaz Metan în play-out.

ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin a fost demis de la Gaz Metan Mediaș după o înfrângere suferită în deplasare cu Academica Clinceni, scor 0-2. Pe 26 septembrie 2020.

În România, Dusan Uhrin le-a mai pregătit pe Poli Timișoara și CFR Cluj. În Cehia a fost antrenor la Slavia Praga, Bohemians, Mlada Boleslav și Viktoria Plzen. De asemenea, a mai fost sub contract cu AEL Limassol, Dinamo Tbilisi și Dinami Minsk.

ADVERTISEMENT