Sport

Dusan Uhrin, îngrijorat de situația de la Dinamo: ”Trebuie să aducem jucători”

Dinamo se află într-o situație extrem de complicată, iar antrenorul Dusan Uhrin consideră că problemele ar putea afecta sezonul viitor.
28.06.2021 | 15:14
Dusan Uhrin ingrijorat de situatia de la Dinamo Trebuie sa aducem jucatori
ADVERTISEMENT

Dinamo a cerut insolvenţa la două săptămâni după ce FANATIK a anunţat în exlusivitate planul “câinilor”.

Mai mulți jucători importanți din lotul ”câinilor”  și-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract pentru că nu și-au primit salariile.

ADVERTISEMENT

Problemele de la Dinamo îl fac sceptic pe Dusan Uhrin

Dinamo a efectuat un stagiu de pregătire în Turcia, iar la întoarcerea în țară antrenorul Dusan Uhrin a transmis un mesaj clar conducerii că are nevoie urgentă de transferul a 6-7 jucători.

”Am avut parte de o vreme foarte bună, am avut toate condiţiile ca să ne antrenăm şi, de asemenea, am jucat şi meciuri bune. Sper ca până miercuri să se rezolve totul şi vom vedea ce se va întâmpla. Momentan nu ştiu nimic.

ADVERTISEMENT

Sper să nu se întâmple miercuri, sper să se întâmple ceva azi sau mâine, pentru că avem de rezolvat o mulţime de probleme legate de salariile jucătorilor, de transferuri. Noi nu avem voie să transferăm jucători. Lotul nu este suficient pentru competiţii, trebuie să aducem poate şase sau şapte jucători. Am multe promisiuni”, a declarat Uhrin.

Dinamo așteaptă decizia Tribunalului

Șefii grupării din Ștefan cel Mare au depus cererea de intrare în insolvență la Tribunalul București și așteaptă decizia în această privință care fi dată luni, 28 iunie, dar acest plan aduce cu el și o  serie de riscuri pentru ”câini”.

ADVERTISEMENT

La data de 23 septembrie 2020, s-au împlinit cinci ani de când societatea SC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul din Liga 1, a ieşit din insolvenţă. Dacă nu s-ar fi îndeplinit termenul de cinci ani, societatea SC Dinamo 1948 SA ar fi intrat direct în faliment.

Prin această soluţie a insolvenţei, Dinamo va scăpa artificial, dar legal de o mare parte a datoriilor. Din acest punct de vedere, creditorii sunt cei mai expuşi, care ar pierde bani, sunt fotbaliştii, pentru că nu au contract de muncă ci au contracte de activitate sportivă.

ADVERTISEMENT

Insolvența vine și cu riscuri pentru Dinamo

Toată această situație incertă de la club, precum și faptul că există întârzieri foarte mari la plata salariilor, l-a făcut pe căpitanul Ante Puljic să anunțe dezastrul pentru Dinamo.

Fundașul croat este de părere că dacă nu se vor achita datoriile mulți jucători vor alege să plece de la Dinamo, iar alții vor fi greu de adus pentru că știu că situația financiară este una critică.

Fostul președinte al Comisiei de Licențiere FRF, Viorel Duru, care acum este șeful Departamentului de integritate din cadrul LPF, a explicat că intrarea în insolvență aduce câteva beneficii pentru Dinamo, dar în același timp implică și unele riscuri.

ADVERTISEMENT
Tags: