Sport

Dusan Uhrin Jr. s-a decis! Ce anunț a făcut în legătură cu viitorul său la Dinamo. Exclusiv

Vești excelente pentru fanii lui Dinamo, după ultimul anunț făcut de antrenorul principal al „câinilor”, Dusan Uhrin Jr.
21.05.2021 | 16:53
Dusan Uhrin Jr sa decis Ce anunt a facut in legatura cu viitorul sau la Dinamo Exclusiv
Cea mai buna veste la Dinamo! Ce anunt a facut Dusan Uhrin Jr. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin Jr. are principalul merit pentru revitalizarea lui Dinamo, cu care a reușit o serie de cinci victorii consecutive și un rezultat de egalitate în finalul sezonului din Casa Pariurilor Liga 1.

Cornel Dinu a explicat pentru FANATIK cum a reușit cehul într-un timp atât de scurt să ridice o echipă cu moralul la pământ, care ajunsese la 13 meciuri succesive fără victorie.

ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin Jr. va continua la Dinamo

Din informațiile FANATIK, Uhrin i-a anunțat deja pe elevii săi că rămâne și sezonul viitor la Dinamo, mai ales că mai are contract încă un an cu „alb-roșiii”. Este o veste excelentă pentru suporteri, care se temeau că tehnicianul ceh ar putea renunța din cauza situației financiare dificile a clubului.

De altfel, Florin Prunea, un apropiat al antrenorului dinamovist, a declarat în exclusivitate pentru FANATIK încă de acum 11 zile că cehul va continua în Ștefan cel Mare și din sezonul viitor: „Vorbesc cu el tot timpul. Cu siguranță cred că Uhrin va continua și din vară, pentru că nu văd pe altcineva să preia Dinamo în momentul de față. Dacă mai are contract, e clar. Nu este un om care să fugă, e serios”, spunea sigur pe el fostul oficial al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Și președintele CA Dinamo, Constantin Eftimescu, declara cu ceva timp în urmă în FANATIK că e optimist în privința posibilității ca Dusan Uhrin să rămână la Dinamo: „Eu cred că va continua și din vară dacă va salva echipa. Are contract, deci nu văd de ce nu ar continua”, a spus acesta încrezător.

Cum a reușit Dusan Uhrin Jr. să o salveze pe Dinamo

Dusan Uhrin a încercat încă de la primele antrenamente de la Săftica să schimbe lucrurile din mers și să rezolve cât mai repede problemele din jocul lui Dinamo. Cehul a insistat asupra discuțiilor individuale cu jucătorii, a lucrat mai mult pe faza de atac și la finalizare, a readus agresivitatea jucătorilor și pressingul susținut și a readus analiza video a adversarilor în prim plan.

ADVERTISEMENT

Și toate aceste lucruri s-au văzut, iar Uhrin a reușit să revitalizeze jucători precum Deian Sorescu, Jonathan Morsay sau Andreas Mihaiu, care au ajutat extrem de mult echipa în acest final de play-out, în care Dinamo s-a salvat abia în ultima etapă.

Cel mai important merit al lui Uhrin este însă faptul că a readus disciplina la echipă. Fiind un antrenor destul de dur și serios, a pus piciorul în prag și a readus liniștea în vestiarul „câinilor”. Toate astea au coincis cu sistemul 3-5-2, care i-a adus cinci victorii la rând după o serie de coșmar.

ADVERTISEMENT

„Se vede schimbarea în joc și acest sistem. Dusan a avut nevoie de puțin timp să găsească soluția și a găsit-o! E clar că și vestiarul este unit în aceste momente”, remarca și Florin Prunea, în timp ce Eftimescu spunea: „Cred că cea mai importantă schimbare adusă de Dusan Uhrin a fost formula de joc și noul sistem cu trei fundași centrali. A reușit să găsească rapid o formulă câștigătoare”.

Ce spune Dusan Uhrin Jr.: „Am schimbat în primul rând mentalitatea!”

Dusan Uhrin Jr. a explicat în stilul său caracteristic ceea ce a încercat să schimbe la Dinamo, iar răspunsul este unul foarte simplu din punctul său de vedere: „Echipa are un nivel mai ridicat de încredere. Cred că am schimbat în primul rând mentalitatea, aici am lucrat. Am făcut progrese, dar încă nu am rezolvat nimic”.

Cornel Dinu a aprofundat acest subiect într-o analiză extrem de interesantă pentru FANATIK, în care explică pe larg ceea ce s-a întâmplat la Dinamo de la venirea lui Dusan Uhrin: „A compensat problemele fizice prin strângerea compartimentelor spre apărare și mai rar în atacuri acceptate pozițional, Diminuând astfel un consum de energie pe care echipa nu-l putea dezvolta. Concret, cu trei apărători centrali, cum n-a jucat niciodată în România!, în fața cărora a așezat o linie de mijloc luptătoare, capabilă să oprească în fașă construcțiile adverse și la care se adaugă doi volanți: Sorescu și Filip”, a explicat Mister cheia succesului.

O altă posibilă explicație vine și de la fostul mare jucător al lui Dinamo, Costel Orac, care a încercat și el să descifreze „misterul” schimbării radicale a lui Dinamo: „Am reușit să marcăm și asta este cel mai important, pentru că era o problemă foarte mare. Se vede o mai mare disciplină, iar echipa nu mai intră în degringoladă în momentele importante ale unui meci. Înainte, nimeni nu respecta nimic. Acum, e cu totul altceva”, a punctat Costel Orac.

  • 3o iunie 2022 e data la care expiră contractul lui Uhrin cu Dinamo
  • 6 victorii și 1 egal a reușit cehul în acest final de sezon.
ADVERTISEMENT