Fotbal intern

Dusan Uhrin, laude neașteptate pentru CFR Cluj: ”Pot pierde, dar doar pe greșelile lor”

08.10.2019 | 11:25
Dusan Uhrin laude neasteptate pentru CFR Cluj Pot pierde dar doar pe greselile lor
ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei Dinamo București, Dusan Uhrin, a lăudat-o neașteptat pe CFR Cluj, în ciuda faptului că formația pregătită de Dan Petrescu a pierdut ultimul meci jucat în Casa Pariurilor Liga 1, în deplasare cu FC Viitorul. Tehnicianul ceh consideră că cel mai bun jucător din formația sa este căpitanul Dan Nistor și și-a stabilit ca obiectiv intrarea în play-off.

Dusan Uhrin, laude neașteptate pentru CFR Cluj

”Am ales să mă întorc în România pentru că Dinamo este o echipă foarte bună, are o istorie mare și a fost o posibilitate pentru mine. Îmi plac foarte mult românii, sunt deschiși mereu în jurul meu, chiar și aici la București, dar și la Timișoara, am avut foarte mulți oameni de calitate în jurul meu. În România s-au schimbat multe. Pot să spun un singur lucru. Cum este acum CFR Cluj erau înainte opt echipe, de același nivel, acum sunt doar ei. Cei de la CFR pot pierde, dar doar pe greșelile lor”, i-a lăudat Dusan Uhrin pe campionii de la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

”Obiectivele sunt Cupa și calificarea în play-off, dar vom vedea. Anul acesta trebuie să facem totul pentru a ajunge în play-off. Pentru mine, pentru jucători, pentru fani, pentru toată lumea este important să joci acolo. Nu suntem acum într-o poziție prea confortabilă, dar putem face asta. Nu vreau să spun că Cupa este accesibilă, dar cred că avem mai multe șanse să câștigăm acest trofeu. Visul meu este să câștig totul cu Dinamo”, a declarat cehul pentru site-ul doardinamo.ro.

Dusan Uhrin se salută cu Marius Popa după meciul FCSB – Dinamo

”Puljic are atitudine de luptător”

”Nistor este un căpitan cu adevărat. Joacă cu inima fiecare meci. Dacă face vreo greșeală eu închid ochii pentru că el e prea important pentru Dinamo. Dacă sunt suporter și merg la meci, merg să-l văd pe Nistor. El arată foarte bine, stă bine și fizic și tactic, e un jucător natural. Mi-a spus că început fotbalul la 20 de ani, a fost o surpriză pentru mine. Puljic poate fi al doilea căpitan, este lider. Vorbește cu jucătorii, are tactica lui. Le spune tinerilor ce trebuie să facă, vorbește mult cu ei. Îmi place foarte mult de el. Are atitudine de luptător și asta mă mulțumește. A făcut o greșeală cu Voluntari și apoi a înscris gol. Este cel mai bun răspuns pe care putea să-l dea”, a afirmat Uhrin.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul ceh consideră că fotbalul din România suferă pe faza defensivă: ”Sunt foarte mulți jucători tehnici. Pe faza ofensivă este chiar bine, pe faza defensivă nu chiar. Apărarea este o problemă în România. De aceea se dau și foarte multe penalty-uri. Atacanții sunt mai buni decât fundașii. În Cehia atât atacanții, cât și fundașii, sunt buni. Ba câteodată fundașii sunt chiar mai buni decât atacanții. În fotbalul românesc nu-mi place un singur lucru. Că din punct de vedere tactic jucătorii nu sunt niciodată la 100%. Mereu își pierd capul în timpul unui meci. La problema asta avem și noi mult de lucrat, de repetat”.

Dusan Uhrin s-a declarat mulțumit de remiza scoasă de Dinamo în meciul cu FCSB, din etapa a 12-a din Casa Pariurilor Liga 1. Pentru prestația din derby, cehul a decis să-i lase liberi pe jucători până miercuri.

ADVERTISEMENT