Fotbal intern

Dusan Uhrin, prima conferința de presă în calitate de antrenor al lui Dinamo! Ce își propune

15.08.2019 | 18:47
Dusan Uhrin prima conferinta de presa in calitate de antrenor al lui Dinamo Ce isi propune

Dinamo a anunțat joi noul antrenor principal al echipei. După probleme medicale suferite de Eugen Neagoe, cehul Dusan Uhrin a fost ales de Florin Prunea pentru a conduce formația din Șoseaua Ștefan cel Mare în acest sezon. Noul tehnician a susținut joi prima conferință de presă în calitate de antrenor al lui Dinamo.

Ce a declarat Dusan Uhrin la prima conferință de presă la Dinamo

Dusan Uhrin a susținut prima conferință de presă în calitate de antrenor al lui Dinamo. Tehnicianul a fost anunțat oficial miercuri, când a participat și la primele antrenamente la noul său club. Tehnicianul ceh susține că are o situație dificilă de rezolvat la Dinamo, dar speră să înceapă să adune puncte și să reușească accederea în play-off. Mai mult, Uhrin susține că este o mândrie să fie la la formația din Șoseaua Ștefan cel Mare, dat fiind renumele internațional al clubului. Totuși, Dusan Uhrin declară că nu este mulțumit de atitudinea pe care o au noii săi elevi, făcând comparație cu elevii de la CFR Cluj sau Poli Timișoara, care excelau la capitolul personalitate.

Trebuie să creștem ca echipă, în joc, locul nostru în clasament nu e bun, trebuie să le demonstrăm suporterilor că putem juca bine. Am avut la dispoziție un timp scurt pentru meciul cu Chindia, dar jucătorii mi-au demonstrat că pot. Le-am jucătorilor că trebuie să jucăm mai bine, că merităm să fim aici la Dinamo. Am acceptat să vin aici pentru că oferta a fost bună, m-am înțeles repede cu conducerea. Dinamo este un club mare, cunoscut oriunde, sunt mândru că pot antrena aici. E clar că trebuie să schimbăm ceva, și la mental, să arătăm mai mult decât înainte. Când compar echipa asta cu ce am avut la Timișoara sau CFR.. acolo erau mai mulți jucători cu personalitate, nu cred că e cazul aici. Dar jucătorii trebuie să arate pe teren ce pot. Sunt sigur că ne putem îmbunătăți. Avem mulți indisponibili, dar jucătorii care vor intra mâine trebuie să îmi arate ce pot. Nistor este pregătit să joace, dar a avut doar două antrenamente cu echipa.. nu știu dacă va juca. Mai mult decât să ne gândim la tranferuri, ne concentrăm cum să recuperăm mai repede jucătorii care ne lipsesc acum. Nu vrem să schimbăm mult la echipă, trebuie să lucrăm cu jucătorii noștri. E clar că vreau să ajung cu Dinamo în prima jumătate a clasamentului acum, să ieșim din această situație, și apoi mai vedem. Nu sunt dur cu jucătorii, doar că vreau ca ei să ofere totul pe teren“, a declarat Uhrin.

Dusan Uhrin, noul antrenor de la Dinamo.
Dusan Uhrin, noul antrenor de la Dinamo.

Florin Prunea crede în revenirea echipei

Florin Prunea, managerul general de la Dinamo, a participat la conferința de prezentare a lui Dusan Uhrin, antrenor pentru care a insistat. Prunea conștientizează momentul greu în care se află formația, dar este optimist că noul antrenor poate aduce echipa în prima jumătate a clasamentului.

Trebuie să o scoatem la capăt. Suntem îngrijorați, nu avem motive de bucurie, avem și mulți accidentați, nu avem prea multe soluții, dar trebuie să facem puncte. Decizia de a aduce un atrenor străin a fost luată de toată lumea, inclusiv patronul. Nu pot să răspund dacă se va schimba patronatul. Entuziasmul mi-a mai dispărut față de la început, dar motivația rămâne. Ne dorim să mai aducem 2-3 jucători, dar trebuie să o facem cât mai repede. Dusan e un antrenor serios, impune respect. Este un antrenor exigent, dar apropiat de jucători“, a spus Prunea.

Uhrin debutează împotriva Chindiei Târgoviște

Dinamo se află în fața unui start extrem de modest în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1. Formația din Șoseaua Ștefan cel Mare, care miercuri a anunțat oficial noul antrenor principal, se află pe locul 13, retrogradabil, după primele 5 meciuri oficiale ale acestei stagiuni. “Câinii roșii” au pierdut 4 partide, iar singura victorie a venit în runda a patra, cu Academica Clinceni.

Primul meci în care Dusan Uhrin va sta pe banca lui Dinamo este vineri, la Târgoviște, cu Chindia. Va fi a doua întâlnire a “alb-roșiilor” cu o nou promovată în acest debut de sezon, în cealaltă confruntare înregistrându-se și singura victorie, 4-2 cu Academica Clinceni. Uhrin este al cincilea antrenor străin din istoria lui Dinamo, după Rinus Israel, Walter Zenga, Dario Bonetti și Esteban Vigo.

  • 51 de ani are Dusan Uhrin
  • 2 echipe a mai condus cehul în România: Poli Timișoara și CFR Cluj