Fotbal intern

Dusan Uhrin se pregătește de duelul cu Dan Alexa, fostul său elev. Ce spunea despre el: “Întrebaţi-l de ce nu lupta când juca împotriva lui Dinamo!” :)

19.09.2019 | 14:52
Dusan Uhrin se pregateste de duelul cu Dan Alexa fostul sau elev Ce spunea despre el Intrebatil de ce nu lupta cand juca impotriva lui Dinamo

Dinamo București o va înfrunta pe Astra Giurgiu sâmbătă seară, în etapa 10 din Casa Pariurilor Liga 1. Dusan Uhrin, antrenorul „câinilor” îl va înfrunta pe Dan Alexa, fostul său elev de la Politehnica Timișoara, care se află pe banca giurgiuvenilor. Tehnicianul ceh l-a apreciat întotdeauna pe Dan Alexa, despre care spunea, în trecut, că este un adevărat luptător, mai puțin în partidele cu Dinamo!

Dusan Uhrin, despre relaţia cu Dan Alexa. “Era jucătorul cheie pentru mine”

Dusan Uhrin, antrenorul lui Dinamo, și-a adus aminte de perioada în care era pe banca Timișoarei și a vorbit despre relația stânsă pe care a avut-o cu Dan Alexa: „Mi-am dorit să mă întâlnesc cu el, este prietenul meu, am lucrat cu el mult timp și am avut o perioadă foarte bună la Timișoara. El era foarte bun, dar avea și jucători de calitate în jur, era un luptător și-i plăcea să joace fotbal, era jucătorul cheie din echipa mea, era căpitan, a fost o perioadă foarte drăguță. Nu ştiu dacă puteţi spune că e un avantaj pentru el că mă cunoaşte, pentru că m-am schimbat foarte mult (n.r. din punct de vedere al felului în care antrenează echipa)”.

Dusan Uhrin a fost antrenorul lui Poli Timișoara în două rânduri, în prima experiență la formația din Banat a stat un sezon și jumătate, între anii 2007 și 2009, iar al doilea mandat al său pe banca lui Poli a fost în a doua jumătate a sezonului 2010-2011.

  • 35 de victorii în 69 de meciuri a obținut Dusan Uhrin pe banca lui Poli Timișoara
Dusan Uhrin s-a bucurat alături de elevii săi, după golul marcat cu FC Botoșani. Sursă foto: sportpictures.eu
Dusan Uhrin s-a bucurat alături de elevii săi, după golul marcat cu FC Botoșani. Sursă foto: sportpictures.eu

„Nu ştiu de ce nu lupta împotriva lui Dinamo” 🙂

Dusan Uhrin l-a apreciat întotdeauna pe Dan Alexa, despre care spunea că este un adevărat luptător, însă a şi afirmat că fostul său elev avea cel puţin o slăbiciune în meciurile cu Dinamo. „Ianis Zicu, Bourceanu și Alexa sunt cei mai buni jucători pe care i-am antrenat. Alexa era luptător! Iar mie îmi plac luptătorii, era puternic și în echipă. Alexa era căpitanul meu, lupta din primul moment. Bine, nu prea se lupta când jucam cu Dinamo (râde). Nu știu de ce, dar trebuie să îl întrebați voi”, râdea tehnicianul lui Dinamo, citat de   gsp.ro. 

În ultima etapă din Casa Pariurilor Liga 1, Dinamo București a remizat pe teren propriu cu FC Botoșani (1-1). „Câinii” au deschis scorul prin Deian Sorescu în minutul 58, iar moldovenii au egalat prin Moussa Sanoh în minutul 65. În urma remizei cu Botoșani, Dinamo a rămas pe locul 9 în clasament, cu 10 puncte în primele 9 etape.

  • 51 de ani a împlinit Dusan Uhrin pe 11 octombrie
Dan Alexa, antrenorul Astrei Giurgiu. Sursă foto: sportpictures.eu
Dan Alexa, antrenorul Astrei Giurgiu. Sursă foto: sportpictures.eu

Dan Alexa îl apreciază pe Dusan Uhrin, despre care declara că impune respect

Dan Alexa a vorbit despre partida cu Dinamo și a ținut să precizeze că de la venirrea lui Dusan Uhrin, echipa „câinilor” arată mult mai bine: Ne aşteaptă un meci greu, important, întâlnim Dinamo care este într-o formă bună, chiar foarte bună, care şi-a revenit de când a venit Dusan Uhrin. Un meci important, venim după un egal cu Clinceni, avem nevoie de cele trei puncte pentru a rămâne în lupta pentru play-off”.  Trebuie să arătăm foarte bine cu Dinamo pentru că dacă nu o vom face, vom avea foarte mult de pierdut”, a mai spus Dan Alexa.

  • 39 de ani a împlinit Dan Alexa pe 28 octombrie