Sport

Dusan Uhrin, sincer înaintea meciului cu Astra Giurgiu: “Nu știam că situația financiară a clubului este atât de gravă” Ce spune despre noile transferuri

30.01.2020 | 14:12
Dusan Uhrin sincer inaintea meciului cu Astra Giurgiu Nu stiam ca situatia financiara a clubului este atat de grava Ce spune despre noile transferuri
ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Dinamo, Dusan Uhrin, a vorbit într-o conferință de presă despre problemele pe care le are la formația din Ștefan cel Mare pe care încearcă să le ignore pentru a se putea concentra 100% pe munca sa. Mai ales că sâmbătă, de la ora 20:00, începe campionatul pentru ”câini”, în ”Groapă”, într-un meci cu Astra, formație care i-a răpus în ultimii ani șansele la play-off.

Ce spuneți despre meciul cu Astra?

– Nu știu. Astra are o echipă foarte bună, au trei jucători foarte buni în față, Alibec, Budescu și Fatai, au și un fundaș central foarte experimentat, Tamaș, dar noi trebuie să ne concentrăm pe echipa noastră și să fim focusaţi toate cele 90 de minute pentru că în perioada de pregătire am pierdut această concentrare în ultimele 10-15 minute, deoarece a fost foarte scurtă perioada și e foarte dificil pentru antrenori, dar și pentru jucători. Sper doar să fim pregătiți să câștigăm acest meci.

ADVERTISEMENT

Jucătorii noi pot evolua?

– Lukas poate juca pentru că a făcut pregătirea cu noi, dar Kilyen și Kostrna nu știu, trebuie să mă decid mâine. Cei doi au făcut pregătirea la formațiile lor, teoretic ar putea juca. Lazăr nu este încă pregătit din punct de vedere fizic, acum e prea târziu să-l pregătim pentru primul 11, dar sper că 14 zile va fi gata să joace 90 de minute.

”Este important să avem cel puțin 4 atacanți. Deocamdată îi am doar pe Popa și pe Perovic”

Ai găsit un atacant?

– Da, l-am găsit, dar încă nu a venit, n-am reușit să facem transferul. Sper ca zilele viitoare să rezolvăm. Cred că acum îi avem doar pe Popa și pe Perovic și este important pentru mine să avem cel puțin 4 atacanți dacă vrem să jucăm ofensiv. Montini nu știu când va fi pregătit să joace. Nu s-a antrenat deloc până acum și asta e o situație dificilă pentru noi, dar pentru meciul ăsta suntem pregătiți.

ADVERTISEMENT

Ai auzit despre situația conform căreia clubul vrea să împrumute niște bani de la LPF și de asemenea, de la suporteri?

– Da, știu. Sunt implicat în această situație și încerc să ajut persoanele care au început să facă asta.

ADVERTISEMENT

”Nu știam când am venit că situația financiară a clubului este atât de gravă”

Când ai venit la Dinamo te așteptai ca la finalul lui ianuarie să ai șanse infirma la play-off și clubul să fie într-o criză financiară?

– Eu am venit la Dinamo când situația era mult mai gravă, eram pe ultima poziție în clasament, acum este mai bine, dar nu suficient pentru mine sau pentru Dinamo. Încercăm să facem tot ce ține de noi să fim mai bine. Noi mai avem șanse la play-off, foarte mici, trebuie să câștigăm toate meciurile. Sincer, când am venit nu știam că situația financiară a clubului este atât de gravă. Dar nu vreau să discut, chiar dacă este foarte greu. Pentru mine este foarte dificil să lucrez așa, dar sunt un om care se concentrează pe un obiectiv și încerc să-i ajut pe toți ceilalți să fie mai buni. Nu mă gândesc în fiecare zi că nu avem bani, că avem probleme cu asta sau cu asta. Mă concentrez 100% la ce am de făcut. Pentru că dacă m-aș concentra pe probleme m-ar durea capul.

ADVERTISEMENT

Cum îl veți opri pe Alibec să înscrie?

– Trebuie să o facem. Veți vedea ce soluție vom găsi!

Dinamo are nevoie de doi jucători ca Alibec sau Budescu?

– Ei sunt unii dintre cei mai buni doi jucători din Liga 1 despre care se discută foarte mult, sunt jucători foarte buni și cred că ar trebui să fie la o echipă chiar mai bună decât Astra, dar Astra nu are așa mari probleme cu banii, au rezolvat totul și încearcă să fie campioni. Am jucat de curând cu Krasnodar, care are jucători mai buni decât cei doi și ne-am descurcat. Dar ei sunt buni, ar putea juca la CFR sau în țările arabe. Vom vedea ce se va întâmpla. Krasnodar este club de Champions League și Osijek e club de Europa League, croații au jucători cu salarii foarte mari, buget de 20 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT