Fotbal intern

Toate detaliile mutării anunțate de Fanatik. Avem contractul lui Dusan Uhrin la Gaz Metan Mediaș. Ce salariu are. Exclusiv

09.06.2020 | 21:19
Toate detaliile mutarii anuntate de Fanatik Avem contractul lui Dusan Uhrin la Gaz Metan Medias Ce salariu are Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin la Gaz Metan Mediaș este o informație furnizată de FANATIK în urmă cu câteva zile, când antrenorul ceh tocmai aterizase la București pentru negocierile finale cu ardelenii.


UPDATE, 9 iunie, ora 21:20 / Dusan Uhrin a semnat un contract pe doi ani cu Gaz Metan și va sta în tribună la meciul de la Giurgiu cu Astra, care se va disputa luni, 15 iunie.

ADVERTISEMENT

FANATIK a afla că Uhrin îl va avea ca secund pe Petr Cuhel, în vârstă de 55 de ani. Acesta a jucat la nivelul primei ligi din Cehia ca fundaș. Preparator fizic va fi Denis Kavan (27 de ani), care a mai lucrat la Jablonec, Paphos (Cipru) şi Seul (Coreea de Sud).

Singurul român din staff-ul lui Dusan Uhrin va fi Dragoş Picu, antrenor cu portarii, pe care cehul l-a avut la toate echipele din România la care a lucrat.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 2 iunie

Părțile s-au pus de acord asupra contractului pe care tehnicianul îl va avea la Gaz Metan, iar luni, 1 iunie, Dusan Uhrin s-a întors acasă, în Cehia.

Dusan Uhrin, toate detaliile contractului său cu Gaz Metan Mediaș: 6.000 de euro lunar plus bonusuri

La puțin timp după despărțirea de Dinamo, Dusan Uhrin, 52 de ani, revine în Liga 1. FANATIK a dezvăluit joi, 28 mai, că tehnicianul ceh tocmai a sosit la București, cu prima cursă de Praga după pandemie (!), pentru negocieri cu Mediașul.

ADVERTISEMENT

Președintele celor de la Gaz Metan, Ioan Mărginean, uns cu multe alifii, a avut a doua zi o declarație evazivă: „Poate a venit să-și ia bagajele rămase după despărțirea de Dinamo!” Într-adevăr, hâtru Mărginean, dar departe (voit) de… subiect! Oricum Mărginean a lăsat și ușa deschisă: „Să mai avem răbdare o săptămână”, a mai spus la ProX.

În acest moment, din informațiile FANATIK, Dusan Uhrin și-a negociat contractul la Gaz Metan Mediaș. Va semna pe un an de zile, cu opțiune pentru încă un sezon. Salariul său lunar va fi de 6.000 de euro plus prime.

ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin poate pleca oricând, fără clauză de reziliere, dacă primește o ofertă avantajoasă!

În ceea ce privește opțiunea de „1+1”, aceasta se va activa automat în cazul în care Uhrin va reuși să califice pe Gaz Metan în play-off-ul sezonului următor, așa cum a făcut Edi Iordănescu, în premieră pentru Mediaș. Dacă Uhrin nu o va face, rămâne opțiunea clubului dacă mai continuă cu cehul și în 2021/2022.

Mi-ar plăcea să mă întorc în România. Dar nu știu nimic în acest moment despre oferta de la Gaz Metan Mediaș. Pe mine nu m-a contactat nimeni” – Dusan Uhrin, în urmă cu o lună, pentru FANATIK

Interesant este faptul că Dusan Uhrin și-a negociat acum o clauză prin care poate pleca oricând, fără nicio despăgubire, în cazul în care primește o ofertă mai avantajoasă din străinătate. Adică Mărginean și colaboratorii săi se pot trezi fără antrenor în orice moment al sezonului dacă vine „marea șansă” pentru ceh!

Edi Iordănescu s-a despărțit definitiv de Gaz Metan! Secunzii săi au contract până pe 30 iunie 2020. Când vine Dusan Uhrin

Edi Iordănescu s-a despărțit definitiv de Gaz Metan Mediaș pe 1 iunie, așa cum a dezvăluit FANATIK și cum a confirmat și tehnicianul. Acesta nu a mai fost de acord să negocieze vreo prelungire a înțelegerii, în condițiile în care nu s-au plătit încă salariile restante și nici nu i s-a propus un buget de play-off pentru anul următor.

Staff-ul lui Edi Iordănescu a rămas să se ocupe de pregătirea echipei pentru ultimele 8 runde rămase din play-off. Alexandru Radu și ceilalți oameni din staff au contract cu Gazul până pe 30 iunie 2020. Urmează ca Mărginean să decidă dacă le va prelungi până se termină campionatul sau Uhrin intră deja în pâine.

În discuțiile cu Dusan Uhrin s-a convenit ca acesta să revină la Mediaș pentru a face din timp programul pentru sezonul următor, nu pentru a conduce echipa în acest play-off. Decizia e la președintele Ioan Mărginean.

  • 3 echipe a mai pregătit Dusan Uhrin în fotbalul românesc: Poli Timișoara, CFR Cluj și Dinamo. Gaz Metan este a patra
  • 10.000 de euro era salariul lunar al lui Uhrin la Dinamo, care a stat pe banca „roș-albilor” din 13 august 2019 până în 9 martie 2020
ADVERTISEMENT