Sport

Cum a reușit Dinamo să rezolve situația lui Dușan Uhrin ca antrenorul să stea pe bancă la derby-ul cu Rapid. Exclusiv

Vești bune pentru dinamoviști înaintea derby-ului cu Rapid. FANATIK a aflat în exclusivitate cum a reușit Dușan Uhrin să stea pe bancă la meciul din prima etapă a play-out-ului.
12.03.2022 | 15:34
Cum a reusit Dinamo sa rezolve situatia lui Dusan Uhrin ca antrenorul sa stea pe banca la derbyul cu Rapid Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dușan Uhrin (54 de ani) este noul antrenor al lui Dinamo, mutare anunțată în exclusivitate de FANATIK. Cehul a semnat contractul cu roș-albii și va putea să își conducă echipa de pe bancă la derby-ul cu Rapid. FANATIK a aflat în exclusivitate cum a reușit clubul din Ștefan cel Mare să rezolve situația tehnicianului.

Dușan Uhrin va sta pe bancă la Rapid – Dinamo. Cum au reușit roș-albii să rezolve situația noului antrenor

Din informațiile noastre, Dușan Uhrin a obținut din partea FRF încă de vineri, 11 martie, ID-ul pentru a fi prezent pe teren la partida de la Mioveni, din prima etapă a play-out-ului. Rapid – Dinamo se joacă duminică, 13 martie, de la ora 20:30.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat și că Uhrin va lua loc pe bancă alături de antrenorul secund Iulian Mihăescu, iar la încălzire va fi însoțit de celălalt „secund”, Sebastian Moga, și de Dragoș Picu, antrenorul cu portarii. Din nefericire, ultimii doi vor merge în tribună odată cu primul fluier al arbitrului, pentru că ei nu au primit încă ID-ul.

Dinamoviștii au mers la Federație să rezolve de vineri situația lui Uhrin, deși cehul nu semnase contractul, deoarece exista posibilitatea ca pe parcursul zilei de sâmbătă să nu găsească pe nimeni la sediul FRF și astfel să nu aibă „principal” la derby-ul cu Rapid.

ADVERTISEMENT

La partidele din Casa Pariurilor Liga 1, echipele trebuie să meargă înaintea fiecărui meci la Federația Română de Fotbal ca să obțină ID-urile pentru toți membrii staff-ului tehnic.

Cehul are palmares pozitiv în confruntările cu giuleștenii

Deși Dinamo se bate la retrogradare, iar Rapid are ca obiectiv câștigarea play-out-ului, roș-albii au ascendent moral înaintea derby-ului de la Mioveni. Alb-vișiniii nu au mai învins-o de 14 ani pe rivala bucureșteană.

ADVERTISEMENT

Mai mult, noul antrenor al „câinilor roșii” are și el palmares pozitiv în confruntările cu echipa lui Adrian Mutu. Până acum, Dușan Uhrin a fost de cinci ori adversarul Rapidului și a înregistrat două victorii, două rezultate de egalitate și o singură înfrângere.

În sezonul regulat, derby-urile Rapid – Dinamo s-au încheiat de fiecare dată cu același, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

Dușan Uhrin vs. Rapid

Rapid – Mlada Boleslav 1-1 (23 noiembrie 2006, Cupa UEFA)

Poli Timișoara – Rapid 1-1 (26 august 2007, Liga 1)

Rapid – Poli Timișoara 0-1 (9 martie 2008, Liga 1)

Poli Timișoara – Rapid 1-0 (31 august 2008, Liga 1)

Rapid – Poli Timișoara 3-2 (17 aprilie 2011, Liga 1)

„Sunt a treia oară aici la Dinamo și de fiecare dată când vin, Dinamo are niște probleme. Încerc să fac de fiecare dată tot ce pot ca să salvez Dinamo și mereu a fost dificil.

Sunt aici de miercuri și nu îi cunosc pe toți jucătorii, sunt mulți noi. Le transmit suporterilor că voi face tot ce voi putea pentru a salva clubul. Situația din ultimul mandat a fost asemănătoare, dar acum e și mai dificilă.

Barajul este la fel de greu pentru că sunt echipe bune în liga a doua și sunt și foarte mulți jucători accidentați. Este clar că am nevoie de timp, dar suntem contracronometru”, a declarat Dușan Uhrin, înainte de Rapid – Dinamo.

  • 1,61 este media pe meci a punctelor obținute de Dușan Uhrin în precedentele două mandate ca antrenor al lui Dinamo
ADVERTISEMENT
Tags: