Fotbal international

Dybala l-a cucerit definitiv pe Del Piero! Ce a spus italianul despre noul star al lui Juve

Paulo Dybala a impresionat fanii fotbalului mondial în finalul sezonului anterior, iar în noua stagiune a fost recompensat de Max Allegri cu numărul zece, cel pe care l-a purtat în trecut...
07.10.2017 | 10:22
Dybala la cucerit definitiv pe Del Piero Ce a spus italianul despre noul star al lui Juve

Paulo Dybala a impresionat fanii fotbalului mondial în finalul sezonului anterior, iar în noua stagiune a fost recompensat de Max Allegri cu numărul zece, cel pe care l-a purtat în trecut legendarul Allesandro Del Piero. Argentineanul a demonstrat în primele partide din acest sezon că nu s-a greşit în momentul în care a fost desemnat noul decar al echipei şi are deja 12 goluri în zece partide.

Del Piero, omul care a evoluat aproape 20 de ani în tricoul lui Juventus, a fost cucerit de evoluţiile lui Dybla: “Sunt foarte fericit! Numărul 10 nu a fost proprietatea mea. L-au purtat înaintea mea Baggio, Sivori sau Platini. Acum, este un super-star care are toate calităţile să rămână pe viaţă la Juve, dacă ar vrea. Şi-a ridicat nivelul şi mai mult în debutul acestui sezon, face lucruri extraordinare şi nu vorbesc numai de goluri. Vorbesc despre felul în care poate decide meciuri. Nimeni nu poate intra inimile fanilor ca el”, a declarat legenda lui Juventus, pentru Gazzetta dello Sport. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Dybala este departe de realizările lui Del Piero

În ciuda faptului că ”La Joya” are deja două campionate şi două Cupe ale Italiei şi o Supercupă a Italiei, pe lângă cele 54 de goluri este departe de ceea ce a reuşit “Pinturicchio”. Fostul căpitan al lui Juventus a marcat 290 de goluri în 709 partide şi are printre altele şase trofee în Serie A, un trofeu Champions League, Supercupa Italiei sau Cupa Intercontinentală în perioada 1993-2012.

Del Piero a vorbit în interviul său şi despre momentul în care Juventus a fost nevoită să evolueze în Serie B din cauza scandalului Calciopoli: ”A fost o aventură minunată. Am iubit şi iubesc acest tricou, care este o parte din mine. Debutul, primul titlu, trofeul Champions League. Nu pot alege cel mai bun moment. Aventura în Serie B? 2006 a fost un an nebun. Ne-am întors campioni mondiali din Germania şi ne-am trezit în liga a doua, fără să ştim de ce. E de ajuns să ne uităm la echipele care au jucat finala Mondialului şi ne putem da seama că Juventus a dispărut într-o vară.

Totul s-a întâmplat peste capul meu. Când clubul m-a întrebat ce vreau să fac, nu am ezitat nicio secundă. Eram căpitanul echipei. Am simţit că trebuia să fiu un exemplu pentru o reconstrucţie rapidă. La 6 ani de la ”cutremur”, Juve a câştigat Scudetto”.