News

”E aproape paralizat!” Detalii exclusive din dosarul primului accident provocat de motociclistul Laurențiu Mitici

Reținut 30 de zile după ce a provocat miercurea trecută moartea unui tânăr aflat pe trotinetă, pe care l-a lovit cu casca în trafic, Laurențiu Trică Mitici mai este cercetat pentru ”ucidere din culpă” și într-un alt dosar, pentru un accident petrecut în 2014.
09.08.2021 | 11:30
E aproape paralizat Detalii exclusive din dosarul primului accident provocat de motociclistul Laurentiu Mitici
Accidentul provocat de Laurențiu Trică Mitici, în care a murit un om, i-a adus acestuia 30 de zile de arest preventiv
ADVERTISEMENT

Instructor moto, Laurențiu Trică Mitici (52 de ani) s-a apărat în fața anchetatorilor susținând că, de fapt, a încercat inițial să îl ajute pe trotinetist, care ar fi fost în stare de ebrietate. Doar că bărbatul l-ar fi lovit în spate cu pumnul, situație în care Mitici spune că a reacționat, aruncând cu casca după el, moment în care ”rivalul” a căzut sub o mașină, pierzându-și viața.

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, în 2019, la Judecătoria Sectorului 5 din Capitală, lui Laurențiu Trică Mitici i s-a deschis un alt proces de ”ucidere din culpă”, pentru un accident rutier produs în 2014.

ADVERTISEMENT

Primul accident al lui Laurențiu Mitici: ”Ar fi avut loc din cauza biciclistului, care ar fi tăiat calea motocicletei”

Accidentul respectiv s-a petrecut pe 18 septembrie 2014, în jurul orei 16.00, și – în ciuda a ceea ce s-a scris până acum – se pare că a fost provocat de biciclist, nu de Laurențiu Trică Mitici. ”Potrivit martorilor, accidentul ar fi avut loc din cauza biciclistului, care ar fi încercat să taie calea motocicletei”, așa apare în dosar prima reacție a purtătorului de cuvânt al Poliției Rutiere, venită imediat după producerea accidentului.

”Accidentul, soldat cu trei răniţi, s-a petrecut, joi, în jurul orei 16.00, pe Şos. Antiaeriană din cartierul bucureştean Rahova. În urma acestui accident rutier motociclistul şi celălalt pasager de pe motocicletă, dar şi biciclistul, toţi cu vârste cuprinse între 40 şi 50 ani, au fost transportaţi la spital. Conducătorul motocicletei şi biciclistul se află în stare gravă, având fracturi la memebrele superioare şi inferioare, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti”, așa era amintit accidentul în presa vremii.

ADVERTISEMENT

În dosarul deschis după acest accident, în care Laurențiu Trică Mitici este inculpat, Mazdraghin Constantin este parte vătămată, iar parte civilă este Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, o societate de asigurări și Fondul de Protecție a Victimelor Străzii.

Drama lui Constantin, prietenul aflat pe motocicleta ”Americanului” la accidentul din 2014

Dacă biciclistul a decedat ulterior, șoferul motocicletei , Laurențiu Trică Mitici, s-a refăcut din punct de vedere medical, reluându-și după un timp activitatea de instructor moto. Ce nu se știe însă este faptul că în accidentul din 2014 a mai existat o victimă. FANATIK a aflat că aceasta este un pasager aflat pe motocicletă cu Laurențiu Trică Mitici, pe nume Constantin Mazdraghin.

ADVERTISEMENT

Prieten bun cu Laurențiu Trică Mitici, Constantin Mazdraghin s-a constituit ”parte vătămată” în procesul în care cel poreclit Americanu este cercetat pentru ”ucidere din culpă”, ca urmare a accidentului din 2014.

Ce spun vecinii despre amicul ”Americanului”: ”Constantin e aproape paralizat după accidentul de atunci”

După teribilul accident din septembrie 2014, viața s-a schimbat total pentru Constantin Mazdraghin. Bărbatul este aproape paralizat și nu mai iese din casă, așa cum au povestit pentru FANATIK surse de încredere.

ADVERTISEMENT

”E aproape paralizat după accidentul de atunci, se deplasează foarte, foarte greu prin casă, e lovit și la față, ce să mai zic.. Soția lui muncește mereu să asigure tot, dar îî e tare greu și ei”, a declarat pentru FANATIK o prietenă a lui Constantin, vecină de scară cu el.

Ca și cum necazurile cu sănătatea nu ar fi fost suficiente, în decembrie 2019 Constantin a primit de la Direcția de Taxe și Impozite Sector 5 un ”proces verbal de constatare și declarare a stării de insolvabilitate”. Mai mult, un an mai târziu, în decembrie 2020, soția lui Constantin a fost înștiințată de serviciul taxe și impozite al primăriei că i s-a făcut o poprire pe venituri.

ADVERTISEMENT