E bine sau nu să bei apă în timp ce mănânci dacă vrei să slăbești? Mihaela Bilic are răspunsul. Multe persoane cred teoria conform căreia e bine să eviți lichidele la masă. Care e însă adevărul?
Sunt persoane care țin diete astfel încât să scape de kilogramele acumulate. Totodată, acestea sunt nevoite să respecte și niște reguli clare, iar printre acestea se numără și consumul de lichide. Și totuși ce e mit și ce e realitate?
Mihaela Bilic a vorbit despre acest subiect. Poate și tu te-ai întrebat la un moment dat dacă e bine sau nu să bei apă în timp ce mănânci dacă vrei să slăbești. Nutriționistul spune însă că este vorba doar despre un mit.
Multă lume crede că dacă bea apă în timp ce ia masa, atunci acest lucru va avea un impact negativ asupra digestiei și va afecta silueta. Iată însă că Mihaela Bilic are o cu totul altă explicație.
Ce se întâmplă dacă bei apă în timp ce mănânci? Conform nutriționistului, apa doar umple stomacul. Mai mult de atât, nu afectează digestia, ci din contră, o să dea o senzație de sațietate mult mai rapidă.
În același timp, Mihaela Bilic a mai subliniat și faptul că organismul nostru reglează secreția sucurilor digestive în funcție de tipul de alimente consumate, nu de cantitatea de lichide ingerată.
„Apa băută în timpul mesei nu face decât să umple stomacul și să determine o senzație de sațietate mai rapidă, dar nu afectează în niciun fel modul în care alimentele sunt descompuse și absorbite în organism. Nu există sucuri digestive mai concentrate sau mai diluate în funcție de lichidele din tractul digestiv”, a spus aceasta.
Iar pentru ca lucrurile să fie mai clare, ea a dat exemplul cazul unei felii de pâine, fie ea proaspătă, fie cea prăjită. Enzimele digestive necesare rămân aceleași, indiferent de alimentul care este consumat lângă.
Astfel, poți să bei apă în timp ce mănânci dacă vrei să slăbești. Totodată, nutriționistul spune că unele persoane e bine să fie atente la anumite mituri, pentru că de cele mai multe ori, acestea pot fi false.
„Să luam de exemplu pâinea, fie că e proaspătă, prăjită sau făcută pesmet, ea vă necesita aceleași enzime pentru digestie. Așa că pentru organism nu face diferență dacă mâncam pâine proaspătă sau pâine prăjită peste care bem apa. E ca și cum ai spune că friptura cu orez se digera corect, însă e o problema să mâncam ciorba de perișoare, unde carnea și orezul sunt puse în multa apă.
Argumentele sunt stupide, pe măsură absurdului din enunț! Nu exista sucuri digestive mai concentrate sau mai diluate, ele stiu să acționeze indiferent de cantitatea de lichid din tubul digestiv. Indiferent dacă am mâncat un biscuit sau un iaurt, corpul nostru vă secreta automat substanțele necesare digestiei”, a explicat Mihaela Bilic.