Fotbal intern

E Bucureștiul în pericol de a pierde EURO 2020? Propunerea danezilor care ar putea scoate România din calcule

09.05.2020 | 11:06
E Bucurestiul in pericol de a pierde EURO 2020 Propunerea danezilor care ar putea scoate Romania din calcule
ADVERTISEMENT

O veste venitîă din Danemarca are darul de a pune pe jar pe oficialii FRF în perspectiva organizării vara viitoare a patru meciuri din cadrul turneului final al EURO 2020.

Danemarca e gata să găzduiască tot turneul final EURO 2020!

Concret, federaţia de la Copenhaga este pregătită să înainteze o propunere la UEFA care ar schimba complet formatul turneului final, planificat a avea loc în 12 orașe, pentru a sărbători 60 de ani de la primul turneu final de CE.

ADVERTISEMENT

Danezii anunță că deși aveau trecute în program tot patru meciuri ca și București, toate în capitala Copenhaga, sunt pregrătiți să găzduiască întreaga competiție pe durata celor 30 de zile.

Propunerea a fost deja trimisă la UEFA

„Copenhaga e pregătită să găzduiască, integral, Euro 2020 în vara anului 2021. Tocmai de aceea, am trimis la UEFA propunerea noastră însoţită de garanţiile necesare. Euro 2020 e printre cele mai mari evenimente sportive de pe planetă.

ADVERTISEMENT

Iniţial, oraşul Copenhaga a primit patru meciuri, dar acum avem pregătirea necesară pentru a găzdui toată competiţia“, a declarat Jesper Møller, preşedintele Federaţiei Daneze de Fotbal (DBU).

Roma, Bilbao și Munchen vor să se retragă

Și soluția oferită de Danemarca s-ar potrivi ca o mănușă actualului context mondial, creat de pandemia de coronavirus, care a schimbat drastic și regulile sportului.

ADVERTISEMENT

Deja trei dintre cele 12 orașe care urmau să găzduiască meciuri, Roma, Bilbao și chiar Munchen au anunțat că dorersc să se retragă, pentru a nu crește riscul infectărilor în cazul în care meciurile ar avea loc conform programului și în oraș ar pătrunde mulți suporteri din țări străine.

Danemarca, alt stil de viață și servicii sanitare de top

Cum ceea ce intenționează acum cele trei orașe poate să se întâmple în scurt timp și cu alte locații desemnate pentru EURO 2020, pentru forul european varianta organizării turneului într-o singură țară este ideală.

ADVERTISEMENT

Mai ales că locuitorii din Danemarca, Suedia și Norvegia au demonstrat că au o altfel de educație civică, fiind foarte disciplinați și posedă inclusiv servicii sanitare la cel mai înalt nivel. De aceea, soluția oferită de ei poate fi considerată salvatoare la UEFA.

ADVERTISEMENT
Tags: