Sport

”E cel mai în formă jucător al naționalei”. Cine este ”tricolorul” remarcat de Iosif Rotariu

Fostul internațional Iosif Rotariu mizează pe experiență în reconstrucția echipei naționale și a remarcat fotbalistul care nu trebuie să lipsească din planurile selecționerului Edi Iordănescu.
30.03.2022 | 11:08
Fostul internațional Iosif Rotariu mizează pe experiență în reconstrucția echipei naționale și a remarcat fotbalistul care nu trebuie să lipsească din planurile selecționerului Edi Iordănescu.
ADVERTISEMENT

România trebuie construită în jurul celui mai în formă fotbalist român. O spune Iosif Rotariu, omul care l-a făcut ”invizibil” pe Maradona, la Mondialul din 1990.

Iosif Rotariu: ”Noi ne entuziasmăm pentru un corner”

Jucătorul transferat gratis de Marius Șumudică, în Turcia, la Gaziantep, este fotbalistul în jurul căruia selecționerul Edi Iordănescu trebuie să reconstruiască echipa națională.

ADVERTISEMENT

Alexandru Maxim este remarcatul lui Iosif Rotariu. Fostul internațional al României este un bun cunoscător al fotbalului din Turcia, campionat în care a evoluat la începutul anilor ’90.

Rotariu și-a argumentat alegerea prin constanța pe care Maxim o arată în tricoul lui Gaziantep, al cărei golgheter este în ultimele două sezoane.

ADVERTISEMENT

”Avem un Maxim care joacă la Gaziantep, o echipă care a învins-o pe Galatasaray și e mult în fața lui Galatasaray. Și noi venim și ne entuziasmăm pentru realizarea lui Cicâldău, pentru un corner, că a dat un assist cu Barcelona. 

Maxim este peste la ora actuală, pentru că a bătut-o singur pe Galatasaray. Are evoluții constante, e cel mai în formă jucător al naționalei. Marchează goluri în Turcia, chiar dacă nu e vârf de atac. 

ADVERTISEMENT

E peste nivelul celorlați, iar Edi ar trebui să îl folosească într-o poziție în care dă randament. Un jucător care joacă 2-3 meciuri bine și restul slabe, înseamnă că nu este valoros. În general, jucătorii mari au constanță în evoluții”, a spus Iosif Rotariu, la GSP.ro.

Cifrele lui Alexandru Maxim îi dau dreptate lui Iosif Rotariu

Ajuns la 31 de ani Alexandru Maxim este în punctul maxim al maturității sportive. Format la Ardealul Cluj, mijlocașul ofensiv a evoluat cu succes, vreme de șapte sezoane, în Bundesliga, la VFB Stuttgart și Mainz.

ADVERTISEMENT

În 2020 a fost achiziționat de Gaziantep, la cererea lui Marius Șumudică. Fotbalistul a ajuns în Turcia gratis, și este jucătorul care s-a impus ca un veritabil lider.

Are, numai în Superlig, 76 de meciuri și 33 de goluri marcate pentru Gaziantep. În ultima etapă de campionat a înscris un gol și a oferit două pase decisive, în victoria echipei lui, 3-1 cu Galatasaray Istanbul.

În tricoul echipei naționale a debutat în urmă cu un deceniu, pe 30 mai 2012, într-un meci cu Elveția, câștigat de ”tricolori” (1-0) datorită golului marcat chiar de el.

54 de meciuri a adunat Alexandru Maxim sub ”tricolor”, având și 7 goluri marcate


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,31 este cota pentru ”ambele marchează și peste 2,5 goluri” la meciul Muntenegru – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT