Life

E considerat cel mai urât animal din lume. Creatura pe care unele persoane nici măcar nu pot să o privească

Unde trăiește cel mai urât animal din lume. Nu are coloană vertebrală, iar structura corpului său este de-a dreptul ciudată.
07.06.2024 | 16:06
E considerat cel mai urat animal din lume Creatura pe care unele persoane nici macar nu pot sa o priveasca
Unde trăiește cel mai urât animal din lume. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Există milioane de specii de animale pe Pământ. Unele dintre ele uimesc prin frumusețea lor, în timp ce altele nu se pot lăuda cu așa ceva. De-a lungul timpului, aspectul fizic al unor creaturi i-a făcut pe mulți să le eticheteze drept animale urâte. În acest top, o singură creatură ocupă primul loc.

Peștele blob a fost votat cel mai urât animal din lume

Nu toate animalele sunt frumoase și drăgălașe. În timp ce aspectul unora ne fac să ne topim de dragul lor, pe unele nici măcar nu putem să le privim. Din păcate, aceste specii sunt foarte respingătoare, iar asta le aduce în topul celor mai urâte animale din lume.

ADVERTISEMENT

Sunt multe exemplare hidoase pe planetă, însă unul singur a reușit să primească medalia la acest capitol. Dintre toate animalele, se pare că un exemplar din mediul acvatic le întrece pe toate la urâțenie.

Cel mai urât animal de pe planetă este peștele blob. Acest pește se regăsește cu precădere în zona Tasmaniei și a Australiei. Habitatul natural al peștelui blob este la aproximativ 1200 de metri adâncime în apele oceanului.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de alți pești, aspectul acestuia este foarte ciudat. Peștele blob are o textură gelatinoasă și nu este deloc bine conturat. Structura sa moale și gelatinoasă nu este deloc întâmplătoare. Se pare că acesta este un semn clar al adaptării la presiunea ridicată din adâncul oceanelor.

Peștele blob nu are deloc coloană vertebrală

Faptul că este gelatinos îi permite să plutească fără prea mult efort chiar deasupra fundului oceanului. Însă, structura corpului său se modifică. La suprafață, peștele blob este gelatinos, dar, în habitatul său natural, aspectul lui devine mai compact.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de alte specii de pește, peștele blob nu are deloc coloană vertebrală. De-a lungul timpului, s-a obișnuit cu absența ei, așa că a devenit un mare atuu pentru el. Lipsa coloanei vertebrale l-a ajutat să fie mult mai flexibil și mai maleabil.

În ciuda corpului său diform, acest animal a fost înzestrat cu o strategie aparte de a se hrăni. În loc să își vâneze prada, așteaptă ca aceasta să vină singură la el.

ADVERTISEMENT

De obicei, peștele blob se hrănește cu nevertebrate mici pe care le găsește pe fundul oceanului. Aricii de mare și crabii fac parte din meniul lui zilnic.

Peștele blob este popular la nivel mondial. Faima sa a apărut după ce a fost votat ”Cel mai urât animal din lume” într-un sondaj realizat de Ugly Animal Preservation Society.

Din fericire, peștele blob nu este pe cale de dispariție, dar asta nu înseamnă că sunt în totalitate în siguranță. Din cauza activităților de pescuit la adâncime, uneori, acești pești sunt în pericol.

ADVERTISEMENT