Fotbal intern

De GROAZĂ! Gazonul de pe Arena Naţională e de tot rîsul

Cu patru zile înaintea partidei cu Ungaria din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2016, meci al celor mai mari orgolii din grupa României, „Arena Naţională” se prezintă sub...
07.10.2014 | 10:15
De GROAZA Gazonul de pe Arena Nationala e de tot risul
ADVERTISEMENT

Cu patru zile înaintea partidei cu Ungaria din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2016, meci al celor mai mari orgolii din grupa României, „Arena Naţională” se prezintă sub standardele cu care am fost obişnuiţi în ultima vreme. Iar situaţia, care ţine să sperie din nou microbistul român, este cauzată de faptul că Primăria a decis ca îngrijirea gazonului să treacă de sub tutela ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti) sub cea a unei firme particulare, UTI Facility Management. Care, însă, la rîndul ei, a subcontractat-o altei societăţi, aceasta din urmă întîmpinînd dificultăţi majore în organizarea meciului de sîmbătă seară.

3

Cea mai importantă arenă a fotbalului românesc, „Arena Naţională”, suferă din nou la capitolul organizare! După ce conducerea ALPAB a întîmpinat probleme cu terenul în urmă cu doi ani, pentru ca apoi să se specializeze în Anglia pentru a învăţa să întreţină un gazon la standarde înalte indiferent de climă, dar şi alţi factori externi ce pot dăuna ierbii, Primăria Bucureşti a decis, după Supercupa României, trecerea gazonului sub administraţia altei societăţi, de data aceasta particulară. “Preţul contractului a rămas o necunoscută pentru noi, cei angajaţi, dar este neinspirat să treci întreţinerea gazonului sub incidenţa altei firmei cînd cea veche învăţase, de un an, să întreţină aproape perfect suprafaţa de joc. Iar exemplul concret stă meciul de Supercupă, cînd toţi românii au văzut că iarba a fost în stare excelentă. Acum, la distanţă de cîteva luni, e haos”, au dezvăluit, pentru FANATIK.RO, surse din Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

1

Au schimbat iarba, deşi nu avea probleme!

Primul lucru făcut de noua conducere a firmei care a preluat întreţinerea gazonului a fost înlocuirea firelor de iarbă, deşi suprafaţa de joc era în perfectă stare de joc! Mai mult, schimbările făcute de ALPAB au fost ignorate de către UTI Facility Managment, chiar dacă modificările erau realizate în funcţie de clima din România, dar şi alţi factori externi. “Specialiştii din Anglia te învaţă să iei în calcul fiecare factor care poate influenţa starea gazonului. De exemplu, copertina acoperă unele părţi ale gazonului, iar firmele din Marea Britanie te învaţă cum să tratezi acele zone acoperite de umbră. Cei de la ALPAB au făcut cursuri intensive pentru ca Arena Naţională să fie un motiv de mîndrie, inclusiv gazonul, iar cînd problemele erau rezolvate, noua societate a schimbat gazonul. Fără nici un motiv!”, au punctat aceleaşi surse.

Gazonul s-a înnegrit pe drum…

Suprafaţa de joc, crescută în nisip şi nu în pămînt, poate să aducă aminte de meciul de coşmar de la Bucureşti contra naţionala Danemarcei, 2-5, gazonul avînd şanse minime să fie în regulă la ora jocului. “Conducerea speră să fie temperaturi mari pentru ca iarba să crească şi să nu mai existe acele zone de pămînt, dar nici suprafeţe bătute, însă şansele sînt minime în momentul de faţă. Este incredibil ceea ce se întîmplă, e lipsă de profesionalism, mai ales, că, din cîte ştim, gazonul a întîmpinat probleme de pe drum, s-a înnegrit în timpul transportului. De asemenea, celelalte firme care se ocupă de gazon s-au ferit să aducă suprafeţe de joc din Olanda tocmai pentru că întîmpină probleme”, au încheiat sursele din cadrul Primăriei pentru FANATIK.RO. Dezvăluiri care sînt probate cu nişte poze explicite, imagini care ne readuc în lumea a treia a organizării unui meci de fotbal.

ADVERTISEMENT

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!