Sporturi

E deja stabilit! Care este data la care Simona Halep va intra în top 10 all-time al WTA

05.10.2018 | 12:39
E deja stabilit Care este data la care Simona Halep va intra in top 10 alltime al WTA

După ce Angelique Kerber a fost eliminată de la Beijing, în optimile de finală, se știe deja care este data la care Simona Halep va intra în top 10 all-time al WTA, ca număr de săptămâni petrecute pe prima poziție a clasamentului. Asta deoarece jucătoarea din Germania nu o mai poate depăși pe româncă, indiferent de rezultatele finalului de sezon. Astfel, Simona va aduna foarte curând și săptămânile care o despart de a zecea clasată în acea ierarhie, Victoria Azarenka. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Beijing accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din China.

Simona Halep a bifat, la actualizarea WTA de luni, săptămâna numărul 48 ca lider mondial. Rămâne pe locul 11 all-time din acest punct de vedere, dar continuă să se apropie de Azarenka. Jucătoarea din Belarus a petrecut 51 de săptămâni pe prima poziție WTA. În aceste condiții, după ce a dispărut și amenințarea Kerber, devine clar că Halep o va egala pe Vika la actualizarea care va avea loc pe 22 octombrie, în prima zi după startul Turneului Campioanelor.

Care este data la care Simona Halep va intra în top 10 all-time al WTA. Imediat după Singapore, indiferent de rezultate!

Cum nici rezultatele de la Singapore nu pot face ca Simona Halep să fie detronată, este clar că pe 29 octombrie, la o zi după finala de la Turneul Campioanelor, românca va fi singură pe locul 10 all-time al numărului de săptămâni petrecute pe primul loc, cu nu mai puțin de 52. Indiferent ce se întâmplă la Singapore. După ce va fi depășită Azarenka, Simona Halep își poate fixa o nouă țintă.

Pe locul 9 în clasamentul mai sus menționat este Caroline Wozniacki, cu 71 de săptămâni. Este o ierarhie condusă de Steffi Graf (377), iar podiumul este completat de Martina Navratilova (332) și Serena Williams (319). Mai sunt apoi Chris Evert (260), Martina Hingis (209), Monica Seleș (178), Justine Henin (117) și Lindsay Davenport (98). Sub Halep sunt deja multe nume mari, ca Amelie Mauresmo, Angelique Kerber, Maria Șarapova, Kim Clijsters, sau Jennifer Capriati.