Fotbal international

E din altă galaxie! Lionel Messi, un nou record doborât în ziua meciului 700 pentru Barcelona! VIDEO

28.11.2019 | 00:32
E din alta galaxie Lionel Messi un nou record doborat in ziua meciului 700 pentru Barcelona VIDEO
ADVERTISEMENT

În ziua în care a bifat meciul cu numărul 700 pentru FC Barcelona în toate competițiile, Lionel Messi a marcat contra celor de la Borussia Dortmund, în etapa a 5-a a grupelor UEFA Champions League, și a doborât un nou record. Începând de miercuri, 27 noiembrie, Messi are 34 de echipe cărora le-a marcat în Liga Campionilor, cu una mai mult decât eternul său rival Cristiano Ronaldo.

Lionel Messi, un nou record doborât în ziua meciului 700 pentru Barcelona

Pe Camp Nou, Barcelona a primit vizita celor de la Borussia Dortmund, în penultimul meci din Grupa F a Ligii Campionilor. Împotriva nemților, Messi a marcat pentru 2-0 în minutul 33 și a oferit alte două pase decisive pentru golurile lui Luis Suarez (30) și Antoine Griezmann (67).

ADVERTISEMENT

Prin golul marcat miercuri contra lui Dortmund, Lionel Messi ridică la numărul 34 ștacheta echipelor contra cărora a marcat în UEFA Champions League în carieră. Până la meciul cu Borussia, Messi era la egalitate în acest top cu Cristiano Ronaldo și Raul Gonzales, toți cu câte 33 de ”victime”.

La general, Messi are un procentaj impresionat: 78 de echipe împotriva cărora a marcat

În toate competițiile, Lionel Messi se poate lăuda cu nu număr și mai mare de cluburi contra cărora a înscris. Borussia Dortmund a devenit, miercuri, clubul cu numărul 78 care a încasat gol de la starul Barcelonei. În toată cariera lui, Messi a înfruntat 87 de echipe. Procentajul de reușită împotriva lor e unul impresionant: 89%

ADVERTISEMENT

Lionel Messi, după 700 de meciuri pentru Barcelona:

  • 34 trofee
  • 237 pase de gol
  • 613 goluri
  • 34 de echipe contra cărora a marcat în Champions League
  • 78 de echipe contra cărora a marcat în toate competițiile