E haos la Roma! După Di Francesco, a plecat și Monchi! Spaniolul poate ajunge în Premier League

Alin Miu   
în AS Roma
08/03/2019, 17:21
E haos la Roma! După Di Francesco, a plecat și Monchi! Spaniolul poate ajunge în Premier League
După Di Francesco, pleacă și Monchi

AS Roma l-a demis pe antrenorul Eusebio Di Francesco după eliminarea echipei în optimile de finală ale Ligii Campionilor în fața lui FC Porto. Mai mult, directorul sportiv Monchi s-a despărțit de clubul de pe Olimpico, iar presa din Anglia anunță că acesta va ajunge la Arsenal, în Premier League, acolo unde se va reîntâlni cu Unai Emery.

După Di Francesco, pleacă și Monchi

“Aș vrea să-i mulțumesc președintelui Pallota, managementului clubului, oamenilor din sfatt, jucători și fanilor Romei pentru sprijinul pe care mi l-au oferit în perioada petrecută aici. Îi doresc Romei mult succes în viitor a declarat Monchi pentru site-ul oficial al capitolinilor.

Monchi a venit la Roma în vară după o lungă perioadă petrecută la Sevilla, acolo unde a construit o forță în fotbalul spaniol, dar și la nivel european. Cu el director sportiv, andaluzii au câștigat multiple trofee în Europa League și au produs o mulțime de bani, mai ales datorită transferurilor inspirate făcute de Monchi.

De altfel, tocmai acesta a fost motivul pentru care Roma l-a adus pe Monchi, italienii sperând că noul director sportiv va transofrma clubul la nivelul lotului. Eliminarea din Liga Campionilor, venită în fața unui adversar de același calibru sau dacă nu chiar mai slab valoric nu le-a picat deloc bine șefilor.

Tandemul Monchi-Di Francesco nu a functionat
Tandemul Monchi-Di Francesco nu a functionat

Roma riscă să rateze Liga Campionilor în următorul sezon

AS Roma se află în afara locurilor de Liga Campionilor în acest moment în Serie A, având de recuperat un deficit de trei puncte față de ocupanta locului 4. Vestea bună pentru romani este că în această săptămână au parte de un adversar facil, urmând să evolueze luni, pe teren propriu, cu Empoli.

Aceste decizii radicale luate de clubul roman par neinspirate însă. Anul trecut, Roma a ajuns până în semifinalele Ligii Campionilor, performanță peste posibilitățile acestui club. În campionat, romanii au al 5-lea lot ca valoare, exact poziția pe care o ocupă în acest moment. Mai mult, în cadrul primului 11 regăsim o mulțime de jucători tineri, care nu au împlinit încă nici 23 de ani.

Roma a făcut transferuri în acest sezon de 130 de milioane de euro, dar a vândut de încă și mai mulți bani: 150 de milioane de euro.

Închide ×