Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

„E mai bun fundaș central decât mijlocaș!”. Verdictul lui Sorin Cârțu referitor la postul pe care e folosit Screciu la U Craiova

Sorin Cârţu consideră că Vladimir Screciu joacă mai bine pe postul de fundaş central, decât la mijloc, aşa cum este folosit de selecţionerul Edi Iordănescu.
25.02.2024 | 08:25
E mai bun fundas central decat mijlocas Verdictul lui Sorin Cartu referitor la postul pe care e folosit Screciu la U Craiova
„E mai bun fundaș central decât mijlocaș!”. Verdictul lui Sorin Cârțu referitor la postul pe care e folosit Screciu la U Craiova. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, scor 2-2, cu FC Botoşani. Oltenii se îndepărtează de podium după încă un pas greşit, echipa lui Petev obţinând doar cinci puncte în primele cinci meciuri.

Sorin Cârţu îl vede pe Screciu mai mult fundaş central decât mijlocaş: “E cel mai bun din ţară!”

Sorin Cârţu a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre revenirea lui Vladimir Screciu, pe care îl vede un fundaş central mai bun decât mijlocaş defensiv, aşa cum este folosit la echipa naţională de Edi Iordănescu:

ADVERTISEMENT

“Screciu nu a făcut o partidă bună. Se vede că nu are ritmul meciului după atâta absenţă. După mine, Screciu e cel mai bun fundaş central din ţară. În fotbalul autohton, cu ceea ce se joacă, e cel mai bun.

Are viteză, plasament. Singurul lucru, îi lipsesc 5-6 centimetri. Ştie jocul foarte bine. Aseară nu a făcut o partidă bună şi prin faptul că vine dintr-o absenţă. E bine că se forţează cu el, să fie recuperat pentru interesul echipei.

ADVERTISEMENT

“Poate a fost mai bine să stea acolo. Apelăm la Mateiu, la Creţu”

Screciu e mai mult fundaş central decât un mijlocaş, cum e folosit la echipa naţională. Când îşi va reface ritmul de care vorbeam, va fi pus acolo, la mijloc. Deşi vezi că am venit cu Azor, Anzor…. 

Poate a fost mai bine să stea acolo. Apelăm la Mateiu, la Creţu. M-a mirat schimbarea lui Creţu, este un jucător prezent în multe acţiuni şi a animat mult evoluţia echipei, atunci când joacă bine.

ADVERTISEMENT

Apare la finalizare, este un mijlocaş care cere şi comandă profunzimea. Îmi place. M-a mirat că a fost schimbat. În momentul în care joci cu doi atacanţi, nu trebuie să aglomerezi.

Îţi trebuie trasee bine antrenate şi o altfel de filozofie faţă de 4-2-3-1 sau 4-4-1-1. Dar acea dinamică o antrenezi, deşi nu am văzut schimbarea. A fost o aglomerarea care a dat rezultate până la urmă”, a spus Sorin Cârţu la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Vladimir Screciu este unul dintre jucătorii pe care se bazează Edi Iordănescu la Euro 2024. Fotbalistul oltenilor a revenit pe teren în meciul cu FC Botoşani, bifând primele 90 de minute din 2024.

„E mai bun fundaș central decât mijlocaș!”. Verdictul lui Sorin Cârțu referitor la postul pe care e folosit Screciu la U Craiova

ADVERTISEMENT