News

E oficial! Cresc salariile angajaților din învățământ! Care sunt bugetarii ce vor primi mai mulți bani!

20.03.2019 | 22:36
E oficial! Cresc salariile angajaților din învățământ!

Cresc salariile angajaților din învățământ, căci Camera Deputaților a adoptat, miercuri, OUG 41/2018 pentru modificarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice. Ordonanța prevede moificarea și completarea Legii-cadru nr.153/2017, adică introducerea unor reglementări referitoare la introducerea acordării, din luna mai 2018, a indemnizației de hrană pentru personalul din universitățile de stat.

Salariile angajaților din învățământ cresc!

În calcul intră și scoaterea gărzilor din limitarea sporurilor la 30% pentru personalul din unitățile sanitare. Întorcându-ne la personalul didactic din învățământ special și special integrat, dar și din centrele județene de resurse și de asistență educațională, anume Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională și din structurile coordonate, evaluate și monitorizate de către acestea, beneficiază de o creștere cu 15% a salariului de bază.

„Pentru personalul didactic de predare din învăţământ, precum şi pentru personalul didactic de conducere prevăzut la punctul 1 nr. crt. 1, 2, 4 – 6 şi punctul 2 din anexa nr. I, capitolul I, litera A, se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază”, informează un alt amendament.

E oficial! Cresc salariile angajaților din învățământ! Care sunt bugetarii ce vor primi mai mulți bani!
Camera Deputaților a adoptat, miercuri, OUG 41/2018 pentru modificarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice

Majorarea salariului de bază este de 15%

„Cadrele didactice care ocupă funcţiile de şef secţie, şef laborator sau şef serviciu medical desfăşoară activitate integrată, prin cumul de funcţii, în baza unui contract de administrare cu o durată de 7 ore zilnic şi beneficiază de drepturile salariale aferente contractului de administrare”, se arată într-un alt paragraf adoptat.

De asemenea, un alt amendament adoptat prevede că „începând cu drepturile salariale aferente lunii următoare intrării în vigoare a prezentei legi, personalul de cercetare cu studii superioare din unităţile clinice, din institutele şi centrele medicale, care este confirmat în gradele profesionale corespunzătoare funcţiilor de la nr. crt. 1 – 13 ale lit. a.1, pct. 2, capitolul I, anexa nr. II la Legea nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de salariul de bază prevăzut pentru unităţi clinice stabilit de lege pentru anul 2022”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri