News

E OFICIAL! Guvernul a decis ce se întâmplă cu tichetele de masă și voucherele de vacanță

09.04.2019 | 13:24
E OFICIAL Guvernul a decis ce se intampla cu tichetele de masa si voucherele de vacanta

Guvernul României a luat astăzi o decizie legată de tichetele de masă și voucherele de vacanță, care a fost publicată în Monitorul Oficial. Este vorba despre condițiile în care pot fi acordate aceste tichete. Mai exact, conform ordinului dat de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, unitățile care le pot acorda trebuie să aibă un capital social între 500.000 și 1.000.000 euro.

Tichetele de masă se vor acorda în condiții stricte

Tichetele de masă, creșă, culturale și cele cadou pot fi oferite cu condiția depunerii unei astfel de solicitări începând cu data de 1 ianuarie 2019. Pentru voucherele de vacanță, termenul limită este 1 ianuarie 2022. Pentru acordarea tichetelor de masă, întreprinderile trebuie să aibă un capital de un milion de euro, iar pentru acordarea tichetelor cadou 500.000 de euro.

Tot 500.000 de euro este și capitalul prevăzut pentru tichetele de creșă precum și pentru cele culturale. Pentru ofertele de vacanță, capitalul trebuie să fie de un milion de euro. Teodorovici a mai decis crearea unei Comisii pentru autorizarea unităților emitene de bilete valoroase. Din această comisie nouă înființată de ministrul de Finanțe fac parte angajați ai ministerului și un angajat de la ANAF.

Eugen Teodorovici a schimbat condițiile pentru acordarea tichetelor de masă și voucherelor de vacanță

Voucherele de vacanță și tichetele cadou: la ce pot fi folosite și cum?

Persoanele care au astfel de vouchere, de vacanță, le pot utiliza pentru cazare, masă, transport, servicii de tratament la stațiuni balneare ori alte locuri specifice recuperării medicale sau alte pachete turistice. Principala condiție este ca locațiile alese de români să aibă licență/autorizație de la Autoritatea Națională pentru Turism. Cât despre tichetele de masă, valoarea acestora a crescut în ultima vreme la 15,18 lei.

Numărul maxim de tichete acordate pe lună este de 21, în funcție de zilele lucrătoare ale angajatului. Cât despre tichetele cadou, acestea pot fi folosite pentru achiziționarea mai multor tipuri de produse: de la alimente, produse sanitare, de îngrijire corporală sau rechizite până la electronice și electrocasnice sau diferite piese pentru obiecte de uz casnic.

 

 

 

 

Tags: