News

E oficial! Legea educației, modificată în Parlament. Admitere online la facultate

15.04.2020 | 22:02
E oficial! Legea educației, modificată în Parlament. Admitere online la facultate
Parlamentul României a aprobat, miercuri, un proiect care modifică Legea educației, astfel încât admiterea pentru anul universitar 2020-2021 să poată fi organizată online
ADVERTISEMENT

Parlamentul României a aprobat, miercuri, un proiect care modifică Legea educației, astfel încât admiterea pentru anul universitar 2020-2021 să poată fi organizată online.

Legea educației, modificată în Parlament

Conform Agerpres, actul normativ aprobat în Parlament privid modificarea Legii educației mai prevede că învăţământul preşcolar, şcolar, preuniversitar şi universitar se poate desfăşura online pe perioada stării de urgenţă.

ADVERTISEMENT

”În situaţia în care se instituie starea de urgenţă sau starea de asediu, potrivit prevederilor constituţionale, activităţile desfăşurate în învăţământul preşcolar şi şcolar se pot desfăşura şi online, pentru asigurarea exercitării dreptului fundamental la învăţătură”, se arată într-un nou articol.

”Pentru învăţământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei şi Cercetării elaborează metodologia derulării activităţilor în unităţile de învăţământ în sistem online, care cuprinde precizările necesare astfel încât să se asigure desfăşurarea activităţilor în cele mai bune condiţii”, mai conține noua lege.

ADVERTISEMENT

”În anul 2019-2020 se poate organiza online susţinerea tezelor de abilitare”

Potrivit proiectului, activităţile didactice şi examenele de final de ciclu de studii şi de cercetare din învăţământul preuniversitar şi universitar se pot desfăşura online în perioada stării de urgenţă sau de asediu.

”Universităţile pot organiza admitere pentru anul universitar 2020-2021 în forma online, potrivit metodologiei aprobate de Senatul universitar, iar în anul 2019-2020 se poate organiza online susţinerea tezelor de abilitare”, se mai arată într-un amendament.

De asemenea, acreditarea şi autorizarea provizorie a programelor de studii universitare de licenţă şi ale domeniilor de masterat, precum şi a organizaţiilor furnizoare a educaţiei din învăţământul preuniversitar şi superior se prelungesc până la data de 30 iunie 2021.

ADVERTISEMENT

”În termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Educaţiei şi Cercetării emite normele metodologice. Prevederile prezentei legi intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial”, se mai menţionează în actul normativ votat.

Liderul grupului senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, a anunţat că PNL este împotriva acestui proiect de lege. În favoarea proiectului s-au pronunţat senatorii PSD, USR şi UDMR. Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaților, în calitate de prim for legislativ.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri