Fotbal intern

E oficial! LPF a anunțat când o să fie introdus sistemul VAR în Liga 1 Betano. “Există fonduri de la FIFA!”

22.04.2019 | 13:31
E oficial LPF a anuntat cand o sa fie introdus sistemul VAR in Liga 1 Betano Exista fonduri de la FIFA
ADVERTISEMENT

Gino Iorgulescu, președintele LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) a anunțat când o să fie introdus sistemul VAR la meciurile din Liga 1 Betano. Acesta susține că urmează să facă o adresă către FRF (Federația Română de Fotbal) pentru a trimite arbitri la specializare VAR, iar Răzvan Burleanu l-a asigurat că există fonduri pentru a introduce arbitrajul video și în România.

LPF a anunțat când o să fie introdus sistemul VAR în Liga 1 Betano

Șeful de la Ligă a dezvăluit că este nevoie de minimum 6 luni pentru a fi introdus sistemul VAR, iar acesta a dat asigurări că în sezonul 2020 – 2021 din Liga 1 Betano o să existe arbitrajul video. Asta nu e tot! Gino Iorgulescu a anunțat că nu se opune ca meciurile echipelor din primul eșalon fotbalistic să fie arbitrate de brigăzi din străinătate.

ADVERTISEMENT

“O să facem o adresă către FRF ca să trimită arbitri la specializare VAR. Președintele Răzvan Burleanu ne-a asigurat că există fonduri de la FIFA pentru implementarea sistemului VAR și vor fi accesate, dar e nevoie de minimum 6 luni. Cel mai sigur din 2020 – 2021 o să existe și în Liga 1 sistemul VAR. Eu sunt de acord să vină arbitri străini să conducă în Liga 1 și acum, nu doar cu VAR! Nu e însă în competența noastră să decidem asta”, a spus Gino Iorgulescu, președintele LPF.

Gino Iorgulescu în timpul Adunării Generale

“Am discutat cu firme de afară pentru sistemul VAR!”

Germanul Robert Pongracz, vicepreședintele de la LPF, a vorbit și el despre introducerea arbitrajului video în Liga 1 Betano. Cel care a fost șeful biroului executiv al președintelui Ligii Spaniole de Fotbal în perioada iulie 2013 – decembrie 2013 a dezvăluit că a luat deja legătura cu firme din străinătate pentru a afla cât ar costa implementarea VAR-ului. “Am discutat cu firme de afară pentru sistemul VAR! Așteptăm lista de prețuri”, a spus și Rober Pongracz, vicepreședintele de la LPF (Liga Profesionistă de Fotbal).

ADVERTISEMENT

Gino Iorgulescu a anunțat în urmă cu o săptămână că introducerea sistemului VAR ar costa aproximativ 1,5 milioane de euro, dar că nu poate să oblige cluburile din Liga 1 Betano să plătească pentru aceste servicii. ”Ne preocupa in continuare subiectul, continuam discutiile, pentru ca sistemul VAR ar elimina greselile din arbitraj. Ati vazut ca in campionatele tari s-a implementat deja si e benefic. Problema se rezuma la bani, pentru ca nu poti obliga cluburile sa dea din banii proveniti din drepturile TV. Ar fi o suma in valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro alocata pentru VAR. Asa ca trebuie sa vedem daca gasim alte surse”, a spus Gino Iorgulescu.