Fotbal intern

E oficial! LPF a anunțat când o să fie introdus sistemul VAR în Liga 1 Betano. “Există fonduri de la FIFA!”

22.04.2019 | 13:31
E oficial LPF a anuntat cand o sa fie introdus sistemul VAR in Liga 1 Betano Exista fonduri de la FIFA
ADVERTISEMENT

Gino Iorgulescu, președintele LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) a anunțat când o să fie introdus sistemul VAR la meciurile din Liga 1 Betano. Acesta susține că urmează să facă o adresă către FRF (Federația Română de Fotbal) pentru a trimite arbitri la specializare VAR, iar Răzvan Burleanu l-a asigurat că există fonduri pentru a introduce arbitrajul video și în România.

LPF a anunțat când o să fie introdus sistemul VAR în Liga 1 Betano

Șeful de la Ligă a dezvăluit că este nevoie de minimum 6 luni pentru a fi introdus sistemul VAR, iar acesta a dat asigurări că în sezonul 2020 – 2021 din Liga 1 Betano o să existe arbitrajul video. Asta nu e tot! Gino Iorgulescu a anunțat că nu se opune ca meciurile echipelor din primul eșalon fotbalistic să fie arbitrate de brigăzi din străinătate.

ADVERTISEMENT

“O să facem o adresă către FRF ca să trimită arbitri la specializare VAR. Președintele Răzvan Burleanu ne-a asigurat că există fonduri de la FIFA pentru implementarea sistemului VAR și vor fi accesate, dar e nevoie de minimum 6 luni. Cel mai sigur din 2020 – 2021 o să existe și în Liga 1 sistemul VAR. Eu sunt de acord să vină arbitri străini să conducă în Liga 1 și acum, nu doar cu VAR! Nu e însă în competența noastră să decidem asta”, a spus Gino Iorgulescu, președintele LPF.

Gino Iorgulescu în timpul Adunării Generale

“Am discutat cu firme de afară pentru sistemul VAR!”

Germanul Robert Pongracz, vicepreședintele de la LPF, a vorbit și el despre introducerea arbitrajului video în Liga 1 Betano. Cel care a fost șeful biroului executiv al președintelui Ligii Spaniole de Fotbal în perioada iulie 2013 – decembrie 2013 a dezvăluit că a luat deja legătura cu firme din străinătate pentru a afla cât ar costa implementarea VAR-ului. “Am discutat cu firme de afară pentru sistemul VAR! Așteptăm lista de prețuri”, a spus și Rober Pongracz, vicepreședintele de la LPF (Liga Profesionistă de Fotbal).

ADVERTISEMENT

Gino Iorgulescu a anunțat în urmă cu o săptămână că introducerea sistemului VAR ar costa aproximativ 1,5 milioane de euro, dar că nu poate să oblige cluburile din Liga 1 Betano să plătească pentru aceste servicii. ”Ne preocupa in continuare subiectul, continuam discutiile, pentru ca sistemul VAR ar elimina greselile din arbitraj. Ati vazut ca in campionatele tari s-a implementat deja si e benefic. Problema se rezuma la bani, pentru ca nu poti obliga cluburile sa dea din banii proveniti din drepturile TV. Ar fi o suma in valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro alocata pentru VAR. Asa ca trebuie sa vedem daca gasim alte surse”, a spus Gino Iorgulescu.

 

Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu...
Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele...
Ea este Marina, doctoriţa ucisă în cabinetul stomatologic din Brăila unde lucra. Primele ipoteze despre identitatea criminalului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”