E oficial! Minivacanţă de cinci zile, în perioada 1-5 iunie, pentru bugetari

Minivacanţă de cinci zile, în perioada 1-5 iunie, pentru bugetari. Decizia a fost luată de Guvern în şedinţa de joi.

Astfel, ziua de 2 iunie va fi liberă, urmând să fie recuperată, astfel încât bugetarii să stea acasă începând din data de 1 iunie, când se serbează Ziua Copilului şi inclusiv 5 iunie, când este sărbătoarea Rusaliilor, de asemenea declarată zi liberă, prin lege.
1 iunie, Ziua Copilului, care de anul acesta este zi liberă, pică într-o joi, iar în weekend-ul ce urmează, sunt sărbătorite Rusaliile. Potrivit Codului Muncii, luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii, este liberă. Pentru ca românii să aibă o minivacanţă de 5 zile în luna iunie, trebuia ca Guvernul să dea liber şi vineri, 2 iunie, pentru a face punte între 1 iunie şi weekend-ul 3-4 iunie.
Parlamentul a decis anul trecut, în octombrie, ca 1 iunie, Ziua Copilului, să fie nelucrătoare. Propunerea legislativă viza îmbunătăţirea relaţiei dintre copiii şi părinţii din România dar şi pentru a-i determina pe părinţi să petreacă timp de calitate împreună cu cei mici.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Sărbătoarea Rusaliilor este una deosebit de importantă pentru creştini, prăznuită întotdeauna la 50 de zile după Paşte. Dată fiind importanţa acestei sărbători, legiuitorul a stabilit ca, începând din 2008, prima şi a doua zi de Rusalii să fie zile libere pentru angajaţi, prevederea fiind inclusă în Codul Muncii.

Citeşte mai mult pe libertatea.ro

viewscnt
OraPostulSportEveniment
18:30Telekom Sport 2
Campionatul Mondial de Handbal. România - Cehia
1 EUR4.6315 lei-0,0012
1 USD3.9449 lei+0,0122
1 XAU158.0497 lei-0,6933