Sport

E oficial! Număr record de români la EURO 2024. “Zidul galben” a intrat în top 3

A fost un număr record de români pe stadioanele de la EURO 2024. Fanii din "Zidul galben" au reușit să intre în top 3 al suporterilor care au venit să își susțină naționala.
08.07.2024 | 14:35
Număr record de români la EURO 2024. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

“Zidul galben” a făcut furori pe arenele din Germania la Campionatul European. Suporterii “tricolorilor” au fost la cel mai înalt nivel. Astfel că fanii români au reușit să se strângă într-un număr record la meciurile de la EURO 2024.

Oficial. Număr record de români la EURO 2024. “Zidul galben” a intrat în top 3

A fost vizibil faptul că România a fost una dintre cele mai bine susținute naționale de la acest turneu final. “Tricolorii” au avut permanent un număr record de români la meciurile de la EURO 2024.

ADVERTISEMENT

Așadar, fanii din “Zidul galben” se pot mândri cu un loc 3 al suporterilor care au venit să își susțină naționala. Nemții de la Die Falsche 9 au făcut o statistică legată de numărul de fani prezenți pe stadioane per echipă. În lista celor 24 de țări se află doar 4 formații care au avut peste 100.000 de mii de suporteri la meciuri.

În ordine descrescătoare, Croația, cu doar 3 prezențe la EURO 2024, a avut 103.000 de suporteri prezenți la meciuri. Pe locul 3, România a avut 106.000 de fani în cele 4 meciuri. Iar în același număr de partide, Turcia și Germania au avut 150.000, respectiv 177.000. Statistica a fost făcută imediat după meciurile din optimi și este de așteptat ca la finalul turneului să existe câteva modificări asupra clasamentului.

ADVERTISEMENT

La polul opus, țările cu cei mai puțini fani au fost Cehia 38.000, Slovacia 41.500 și surprinzător, Spania 42.000 și Italia 45.000. Se pare că fanii italieni nu au reușit să se mobilizeze pentru a susține în număr cât mai mare campioana EURO 2020.

Câți suporteri români au fost la fiecare meci al “tricolorilor”

Cum spuneam, acest număr record de români la EURO a fost atins în cele 4 meciuri disputate de România la turneul final din Germania. Cifra cumulează prezența “Zidului galben” din partidele care au avut loc la Munchen, Koln, Frankfurt și din nou Munchen.

ADVERTISEMENT

Așadar, la primul meci al “tricolorilor” de pe Allianz Arena au fost 40.000 de români care au reușit să vadă cea mai importantă victorie a echipei naționale de la un EURO. 3-0 contra Ucrainei.

În cel de-al doilea meci cu Belgia, scor 0-2, România a avut 20.000 de susținători. Iar ultimul meci din grupă, suporterii “tricolorilor” au venit în număr de 32.000. Asta dintr-un total de 45.ooo aflați în toată arena de la Frankfurt.

ADVERTISEMENT

La meciul din optimi, cu Olanda 0-3, România a primit doar 14.000 de bilete la Munchen. Deși, “Zidul galben” ar fi putut să umple și mai mult din stadionul celor de la Bayern Munchen.

Per total, românii au fost majoritar prezenți pe arenele unde echipa națională și-a disputat meciurile de la EURO 2024. Acest lucru este un pas imens pentru o generație care de acum începe să își croiască un drum spre marea performanță.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”