Sporturi

E oficial! Vom avea spectatori la Roland Garros. Care sunt premiile pentru care luptă Simona Halep și ce condiții au pus organizatorii

07.09.2020 | 21:29
E oficial! Vom avea spectatori la Roland Garros. Care sunt premiile pentru care luptă Simona Halep și ce condiții au pus organizatorii
PARIS, FRANCE - JUNE 08: Fans of E oficial! Vom avea spectatori la Roland Garros! Care sunt premiile si ce conditii au pus organizatorii
ADVERTISEMENT

Organizatorii Roland Garros au făcut tot posibilul ca turneul de Grand Slam să nu se desfășoare fără spectatori, decizie care i-a făcut fericiți pe iubitorii tenisului, însă surprize vor fi și pentru jucători, care vor primi mai mulți bani pentru participare și pentru fiecare meci câștigat, atât la fete, cât și la băieți, după cum au anunțat organizatorii.

Astfel, organizatorii încearcă să vină în sprijinul jucătorilor care au fost loviți de pandemia de coronavirus, pregătirea și veniturile lor fiind grav afectate, iar cu această decizia diferența dintre premiile pentru câștigătorul turneului și ceilalți jucători va fi mult mai mică decât anii trecuți.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, anul acesta, un jucător care este eliminat în prima rundă a turneului de la Roland Garros va primi 60.000 de euro, cu 30 de procente mai mult decât anul trecut, în timp ce jucătorii care vor fi eliminați în prima rundă a calificărilor vor fi primi 10.000 de euro. Câştigătoarea trofeului va încasa peste 2.400.000 de euro, în timp ce finalista va primi în jur de 1.250.000 de euro.

Diferențe mult mai mici la nivel de premii între jucătorii care ajung în fazele superioare și cei eliminați în primele tururi

Organizatorii au explicat că turneul va avea loc exact în același format, cu aproape toate evenimentele programate, iar jucătorii de top nu vor lipsi de la Paris, chiar dacă la US Open nu s-a întâmplat acest lucru. Printre sportivii înscrişi la acest turneu se numără şi Simona Halep, campioana ediţiei din 2018.

ADVERTISEMENT

Arena principală, Philippe-Chatier are din acest an un acoperiș ultra modern, iar alte douăspreze terenuri vor avea reflectoare puternice în cazul în care meciurile vor dura mai mult, în timp ce toți jucătorii, staff-ul și oamenii care lucrează la acest turneu vor fi testați periodic și obligați să poarte mască și să respecte măsurile de distanțare socială și de igienă.

Turneul de la Roland Garros va avea loc pe parcursul a trei săptămâni, între 27 septembrie și 11 octombrie. În 2019, turneul a atras nu mai puțin de 522.00 de mii de spectatori și a fost transmis în 222 de țări și este unul dintre cele mai vechi turnee și singurul turneu de Grand Slam care se joacă pe zgură.

11.500 de spectatori pot asista la meciuri într-o singură zi

Președintele Federației Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli, a anunţat, luni, că ediţia din 2020 a turneului de Grand Slam, din perioada 21 septembrie – 11 octombrie nu se va desfășura fără spectatori: ,,Roland-Garros va fi primul turneu care are privilegiul de a primi spectatori. Numărul acestora va fi redus pentru a permite ca turneul să fie organizat în condiţii de siguranţă”, a declarat Giudicelli.

ADVERTISEMENT

Toți participanții vor fi testați când vor ajunge la Paris, apoi la 72 de ore și apoi din 5 în cinci zile: ,,Două hoteluri vor fi rezervate aproape în exclusivitate şi toţi jucătorii vor trebui să stea acolo obligatoriu. Jucătorii vor avea acces la teren doar în ziua meciurilor”, a spus Forget, directorul turneului.

Turneul de la Roland Garros, de la care nu va lipsi numărul 1 ATP, Novak Djokovic, mai ales după excluderea de la US Open, dar nici campioana noastră, Simona Halep, se va desfășura pe trei terenuri principale, iar publicul va intra și va ieși pe porți dedicate fiecărui spațiu, fără să aibă posibilitatea de a trece de la unul la altul. Ba mai mult: vor fi maxim 5.000 de bilete pentru arena Philippe-Chatier şi anexele sale, 5.000 pentru arena Suzanne-Lenglen şi terenurile anexe şi 1.500 pentru zona de teren Simonne-Mathieu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri