Life

E păcat să petreci după ce ai mers la Înviere? Preotul Vasile Ioana a oferit răspunsul: „Este o problemă ce faci”

Este sau nu păcat să petreci după slujba de Înviere? Tinerii au luat lumină din Centrul Vechi și apoi s-au întors în club.
05.05.2024 | 11:29
E pacat sa petreci dupa ce ai mers la Inviere Preotul Vasile Ioana a oferit raspunsul Este o problema ce faci
Vasile Ioana, despre cei care petrec după Înviere. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Preotul Vasile Ioana a dat verdictul și a e explicat dacă este sau nu păcat să petreci după ce ai mers la slujba de Înviere, după ce tinerii au luat lumină și apoi s-au întors în cluburi. Preoții și călugărițele au bătut toaca printre baruri, în Centrul Vechi.

Noaptea de Înviere în Centrul Vechi. Ce spune preotul Vasile Ioana

Noaptea de Înviere a fost una a contrastelor în București, în anul 2024. Enoriașii care au sărbătorit la Biserica Sfântul Mihai și Gavril, în frunte cu preoții și mai multe călugărițe, au pornit printre terase și cluburi.

ADVERTISEMENT

Pe tot traseul, toaca nu a încetat să bată, iar petrecăreții au fost de-a dreptul surprinși. Astfel că, mulți au scos telefoanele și au început să filmeze evenimentul deosebit la care au fost martori.

Ba mai mult decât atât, unii s-au încumetat și s-au apropiat pentru a lua din Lumina Sfânta adusă de la Ierusalim. Astfel că, au îmbinat credința cu petrecerea, după cum chiar ei au dezvăluit.

ADVERTISEMENT

Tinerii au mărturisit că după ce au luat puțin parte la slujba de Înviere, se vor întoarce la locurile lor din cluburi și vor continua să consume alcool, să danseze și să se distreze în voie.

„Ne distrăm între noi! Vin de la biserică acum. Am mers am luat lumină și acum bem”, a spus o tânără care se afla în Centrul Vechi în momentul în care preoții și călugărițele s-au plimbat printre baruri, conform antena3.ro. 

ADVERTISEMENT

Ce părere au preoții

Deși unii se întreabă dacă nu cumva este păcat să petreci după ce ai fost la Înviere, preoții spun că atâta timp cât asta nu implică abuzuri și excese, este în regulă. Preotul Vasile Ioana a spus cum stau lucrurile.

„Îl mărturisesc pe Dumnezeu ca izvorul binelui și spun Hristos a Înviat! Adică fac o mărturisire de credință și după aceea tânărul își manifestă bucuria altfel. Dacă tu te duci acolo cu bucurie, te întâlnești cu prietenii, bei un shot, două, trei, maxim, este ok!

ADVERTISEMENT

Dacă bei 20 de shoturi și mai faci și altceva, nu mai e ok. Nu este o problemă clubul în sine, este o problemă ce faci acolo”, a dezvăluit preotul Vasile Ioana despre tinerii care au fost în club în noaptea de Înviere.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator...
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator între o maşină şi două motociclete
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Oana Marica și-a serbat ziua de naștere ca o adevărată divă. Zbor cu...
Oana Marica și-a serbat ziua de naștere ca o adevărată divă. Zbor cu elicopterul și trei zile de petrecere în Monte Carlo
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”