Sporturi

“E un succes uriaş, dar fetele nu au unde să joace în ţară!”

UPDATE 12:09 / "Am trăit nişte emoţii intense, însă nu despre asta este vorba. Important este ca ele să fie felicitate şi promovate pentru performanţa lor! În momentele astea de fericire,...
04.08.2014 | 10:24
ADVERTISEMENT

UPDATE 12:09 / “Am trăit nişte emoţii intense, însă nu despre asta este vorba. Important este ca ele să fie felicitate şi promovate pentru performanţa lor! În momentele astea de fericire, partea financiară nu cotnează la fel de mult. E o componentă importantă, despre care eu am informaţii că va fi suplimentată serios, dar azi este mai important să vorbim despre succesul acestor minunate fete”, a declarat Alexandru Dedu, şeful Federaţiei, la sport.ro.

Naţionala U18 a României la handbal feminin a cucerit titlul mondial duminică seară, după ce s-a impus cu 32-21 în finala de la Skopje în faţa Germaniei. Despre performanţa tricolorelor a căror sosire în ţară este aşteptată în această dimineaţă a vorbit Cristian Gaţu, cel mai mare handbalist român din toate timpurile.

“Îmi doream să reuşim această performanţă, normal. Este un succes uriaş, care ameliorează zvonul că nu ar fi bani şi interes pentru jocurile sportive. Nu ştiu dacă prima este mare sau mică. Vorbiţi cu cei care au gîndit-o. Există sponsori care să dea mai mulţi bani în handbalul românesc, dar ei trebuie căutaţi. Principalul sponsor ar trebui să fie statul român. Aşa cum se oferă fonduri pentru fotbal, handbal şi baschet, aşa ar trebui să se repartizeze fonduri şi pentru acest gen de performanţe. Ele termină junioratul la anul şi nu văd unde vor putea juca în România pentru că s-a dat undă verde la un număr nelimitat de straniere. Nu trebuie uitat că centrele de excelenţă din România au fost făcute după modelul celor de afară”, a declarat Cristian Gaţu la sport.ro.

ADVERTISEMENT

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri