Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Ea e ”antrenorul” din umbră la naționala Ucrainei! I-a dat lecții și lui Guardiola: ”De ce să joci cu 3 fundaşi centrali?”

Soţia jurnalistă a lui Oleksandr Zinchenko, adversarul României la Euro 2024, şi-a permis să critice tactica aleasă de celebrul antrenor Pep Guardiola
17.06.2024 | 10:28
Ea e antrenorul din umbra la nationala Ucrainei Ia dat lectii si lui Guardiola De ce sa joci cu 3 fundasi centrali
Vlada Sedan, soţia lui Zinchenko, l-a criticat pe Pep Guardiola Sursa foto colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Naţionala de fotbal a României debutează luni, de la ora 16.00, la Euro 2024, împotriva echipei Ucrainei, la care unul dintre staruri este Oleksandr Zinchenko, un fotbalist polivalent, care poate juca fundaş stânga, dar şi mijlocaş. Zinchenko este căsătorit cu o frumoasă jurnalistă, Vlada Sedan, care a uimit în trecut atunci când l-a luat la rost pe antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola.

Zinchenko, cerut titular la Manchester City de soţia jurnalistă

Vlada Sedan se află la Euro 2024 în dublă calitate, ca prezentatoare la o televiziune din Ucraina, dar şi ca soţie a lui Zinchenko, poate cel mai cunoscut jucător din lotul care va înfrunta România în meciul de debut. În prezent la Arsenal, Zinchenko a evoluat în perioada 2017-2022 la Manchester City, echipa care a câştigat în 2024 campionatul Angliei.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru el, Zinchenko n-a reuşit să se impună la City, fiind mai mereu o soluţie de rezervă pentru antrenorul Pep Guardiola. Situaţia a deranjat-o şi pe partenera fotbalistului, Vlada Sedan criticându-l dur pe Guardiola după meciul pierdut în 2020 în sferturile Ligii Campionilor, 1-3 cu Olympique Lyon.

”Ca să spun cu blândeţe şi să nu înjur, e complet vina lui Guardiola. Într-un meci atât de important să faci o tactică experimentală e un dezastru. Nu am dreptul să critic, dar de ce joci cu trei fundaşi centrali? Pur şi simplu n-am cuvinte. Uite ce jucători sunt la Manchester City. Ce bancă de rezerve! Puţine echipe din lume se pot lăuda cu asemenea rezerve”, a reacţionat soţia lui Zinchenko.

ADVERTISEMENT

Zinchenko i-a luat apărarea soţiei chiar în ziua nunţii

Pentru că declaraţiile Vladei au stârnit rumoare în Anglia, Oleksandr Zinchenko a simţit nevoia să facă precizări, chiar în ziua în care s-a căsătorit. ”Soţia mea este jurnalistă, dar şi fană, merge la toate meciurile din deplasare ale lui Manchester City. Au fost emoţiile ei imediat după meci. Şi-a dat cu părerea, ca toţi fanii. Acum ne dăm seama că nu trebuia să facă asta”, a afirmat fotbalistul de 27 de ani.

Relaţia dintre Zinchenko şi Vlada e una mediatizată în Ucraina şi nu numai, cei doi formând un cuplu după modelul Iker Casillas – Sara Carbonero, care între timp s-au despărţit. Astfel, într-un interviu pentru presa britanică, vedeta naţionalei Ucrainei a dezvăluit modul haios în care a cerut-o în căsătorie pe Vlada Sedan.

ADVERTISEMENT

Iniţial, Oleksandr intenţiona să-i ofere inelul de logodnă în timpul unui interviu, după un meci cu Portugalia. ”Era o problemă, pentru că trebuie să cer binecuvântare de la părinţii ei. Nu la telefon, faţă în faţă. Nu prea aveam timp, voiam să-l rog pe antrenor să mă lase să plec, dar n-am mai făcut-o”, a mărturisit Zinchenko, care şi-a schimbat planul.

”Am cerut-o în căsătorie la 4 dimineaţa, în apartamentul ei, când eram aproape dezbrăcat. A fost cea mai proastă cerere în căsătorie din istorie. Nu se poate, e ruşinos. Sigur că a yis da, în primul rând pentru că sunt Brad Pitt de Ucraina. Apoi, eram în boxeri şi am un corp senzaţional. Să fiu sincer, voi regreta toată viaţa felul în care am cerut-o în căsătorie. Parcă eram nebun atunci”, a completat Zinchenko.

ADVERTISEMENT

Zinchenko îşi doreşte moartea lui Vladimir Putin

Pe lângă cariera sa fotbalistică şi relaţia cu Vlada Sedan, Oleksandr Zinchenko e recunoscut şi pentru faptul că e un oponent vocal al invaziei Rusiei în Ucraina. La 24 februarie 2022, atunci Când a început războiul, fotbalistul a scris pe Instagram că îşi doreşte ca Vladimir Putin să moară în cel mai dureros mod cu putinţă. Postarea a fost însă ştearsă, Zinchenko susţinând apoi că reţeaua de socializare a făcut-o, nu el.

De asemenea, adversarul de luni al României la Euro 2024 şi-a exprimat disponibilitatea de a lupta pe front împotriva Rusiei în cazul în care ar fi chemat şi a donat o sumă considerabilă, de aproximativ un milion de euro, pentru a ajuta oamenii afectaţi de războiul din Ucraina.

  • 38 de milioane de euro e cota de piaţă a lui Zinchenko, conform Transfermarkt
  • 4 titluri de campion în Anglia are Zinchenko, cu Manchester City
  • 63 de selecţii are Zinchenko la naţionala Ucrainei, la 27 de ani
  • 9 goluri a marcat Zinchenko pentru Ucraina
ADVERTISEMENT
1.95 este cota BETANO pentru "ambele echipa marcheaza" in meciul Romania - Ucraina