Life

Ea e femeia de 105 ani care a mers să își susțină disertația. A renunțat la master acum 83 de ani, dar a vrut să își termine studiile

O femeie de 105 ani a mers să își susțină disertația, în ciuda faptului că a renunțat la master în urmă cu 83 de ani. Care e motivul?
07.07.2024 | 17:06
Ea e femeia de 105 ani care a mers sa isi sustina disertatia A renuntat la master acum 83 de ani dar a vrut sa isi termine studiile
Ea e femeia de 105 ani care a mers să își susțină disertația. Sursă foto: Charles Russo/Stanford / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ea e femeia de 105 ani care a mers să își susțină disertația. Vârsta nu a contat pentru ea. Deși a renunțat la master în urmă cu 83 de ani, aceasta a decis să își ducă studiile la bun sfârșit.

Ea e femeia de 105 ani care a mers să își susțină disertația

Povestea pe care o are femeia de 105 ani care a mers să își susțină disertația poate fi un exemplu pentru mulți. De altfel ea a fost o sursă de inspirație și pentru alte persoane și a demonstrat că nimic nu e imposibil, indiferent de vârstă.

ADVERTISEMENT

Aceasta s-a întors la facultate după 83 de ani și a susținut examenul de disertație. De altfel femeia l-a și luat, astfel că a devenit absolventă de master. Virginia Hislop este protagonista acestei povești.

Femeia a absolvit un master în educație la Universitatea din Palo Alto, California în urmă cu câteva săptămâni. S-a înscris în 1936 la Stanford pentru programul de master, însă ulterior, războiul și dragostea i-au cam dat planurile peste cap.

ADVERTISEMENT

Deși finalizase anii de master și urma să pregătească teza finală, bărbatul care urma să îi devină soț a fost chemat să lupte în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Astfel, Virginia a decis să pună pauză educației.

De ce a renunțat Virginia Hislop la studii chiar înainte de absolvire

Aceasta s-a căsătorit și a părăsit campusul universității chiar înainte de absolvire, potrivit New York Post. Asta nu înseamnă că femeia de 105 ani a uitat în toată această perioadă că urma să susțină disertația.

ADVERTISEMENT

Astfel, în ciuda vârstei sale înainte, ea a decis să meargă mai departe. I-a plăcut întotdeauna să studieze, iar deși la acea vreme nu a găsit echilibrul pentru toate evenimentele din viața sa, iată că acum lucrurile s-au aranjat.

„M-am gândit că este unul dintre lucrurile pe care le-aș putea afce pe parcurs, dacă aveam nevoie de el. Și mi-a plăcut întotdeauna să studiez, așa că asta nu a fost cu adevărat o mare îngrijorare pentru mine. Căsătoria a fost”, a spus ea pentru site-ul de știri al lui Stanford.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu va profesa acum, Virginia consideră că pe parcursul vieții sale a învățat mai tot ceea ce trebuia să știe. Totodată, ea a profitat de oportunitățile care i-au ieșit în cale și a dat mereu ce a avut mai bun.

„Nu m-am întors la predare, dar simt că mi-am folosit certificatul de predare, lucrând în comitete și consilii și încercând să îmbunătățesc oportunitățile educaționale de fiecare dată când am avut ocazia”, a spus ea sursei citate.

Iar la ceremonia de absolvire, momentul a fost unul cât se poate de emoționant. Și nu puțini au fost cei care au felicitat-o pentru alegerea făcută. „Am așteptat mult timp pentru asta”, a spus ea la ceremonia de absolvire.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit...
Ce a putut face milionarul de 33 de ani care a fost umilit doar pentru că este român. Totul s-a aflat abia acum
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Răsturnare de situație privind tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump! Ce a...
Răsturnare de situație privind tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump! Ce a făcut Thomas Matthew Crooks cu 48 de ore înainte
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Pandișpan cu zmeură și vanilie. Un desert absolut irezistibil
Pandișpan cu zmeură și vanilie. Un desert absolut irezistibil
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul