ADVERTISEMENT
News

Ea este cea mai bogată femeie din lume. Are o avere de 68 de miliarde de dolari

Autor: Flaviu Popa | 03.09.2020 | 15:22
Ea este cea mai bogată femeie din lume. Are o avere de 68 de miliarde de dolari
Jeff Bezos a divorțat de soția sa în 2019. Foto: Hepta

MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit cea mai bogată femeie din lume.

ADVERTISEMENT

Averea femeii a ajuns la 68 de miliarde de dolari, depășind-o în top pe Francoise Bettencourt Meyers, moștenitoarea imperiului L’Oreal.

Indexul miliardarilor realizat de Bloomberg o plasează, astfel, pe fosta soție a lui Jeff Bezos pe tronul femeilor bogate la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Fosta soție a lui Jeff Bezos a devenit cea mai bogată femeie din lume

Scott a devenit cea mai bogată femeie din lume după divorțul de Jeff Bezsos, moștenind în 2019 un sfert din acțiunile Amazon, în valoare de 35 de miliarde de dolari.

În urma creșterii spectaculoase a acțiunilor companiei de comerț on-line, MacKenzie Scott a devenit a 12-a cea mai bogată persoană din lume.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de soțul ei, MacKenzie Scott donează mare parte din avere unor organizații și le cere și celorlalți miliardari ai lumii să facă la fel.

În luna iulie 2020 Scott a donat 1.7 miliarde de dolari către 116 organizații după care a semnat inițiativa „Giving Pledge” a lui Warren Buffet și a familiei Gates, prin care bogații planetei își asumă că vor dona mare parte din averi celor nevoiați și unor cauze caritabile, conform Hot News.

ADVERTISEMENT

Potrivit presei din SUA, Scott a promis că-și va dona jumătate din avere cauzelor caritabile, dând un exemplu puternic celor care au de asemenea averi considerabile.

Jeff Bezos, al 3-lea cel mai bogat om din lume, a refuzat să semneze această inițiativă, preferând să țină banii doar pentru el.

ADVERTISEMENT

Acțiunile Amazon au crescut spectaculos pe fondul pandemiei de Covid-19, o creștere de 28% în ultimele 3 luni și cu peste 90% în ultimul an. Jeff Bezos a devenit astfel primul om din lume cu o avere de peste 200 de miliarde de dolari.

MacKenzie Scott, născută în 7 aprilie 1970, a crescut în San Francisco și a absolvit Universitatea Princeton în 1992. Începând cu 1994 a scris mai multe cărți, câștigănd inclusiv un premiu în 2006.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!