ADVERTISEMENT
News

Ea este cea mai scumpă oaie din lume! A costat 400 de mii de dolari

Autor: Alexandru Năstase | 28.08.2020 | 18:11
Ea este cea mai scumpă oaie din lume! A costat 400 de mii de dolari
Oaia a costat 400 de mii de dolari. Sursa foto - facebook

Ea este cea mai scumpă oaie din lume! Animalul tocmai a fost vândut la o licitaţie în oraşul scoţian Glasgow. Noul proprietar a fost nevoit să scoată din buzunar o sumă impresionantă.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre 368.000 lire sterline, adică peste 400.000 dolari. Oaia este din rasa Texel, originară din insula olandeză cu acelaşi nume.

Șase luni de zile are oaia și întreaga licitație a fost o adevărată nebunie. Mai ales că prețul de pornire a fost de numai 10.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Cea mai scumpă oaie din lume!

Suma a început însă să crească pe măsură ce fermierii s-au întrecut în a intra în posesia animalului. Aşa s-a ajuns la un preţ final de 368.000 lire sterline.

Vorbim despre un record mondial, un record care îl eclipsează pe cel din 2009, atunci când o oaie a fost vândută cu 230.000 de lire sterline.

ADVERTISEMENT

“Nu m-am gandit ca o voi vinde la acest pret incredibil”, a declarat fostul proprietar Graham Morrison despre oaia vândută atunci.

Pana atunci cea mai scumpa oaie din lume a fost “Tophill Joe” si a costat 150.000 de euro. Nu era un animal frumos, dar era foarte fertil, a ajutat la nasterea a peste 1.000 de miei.

ADVERTISEMENT

Interesant este că oile Texel, care provin dintr-o insulă mică de pe coasta Olandei se vând în mod regulat pentru sume de cinci cifre.

Botezată Double Diamond, oaia a fost cumpărată de un consorțiu format din trei fermieri, care speră să-și recupereze investiția prin reproducere.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!