News

Ea este cea mai tânără femeie care a zburat singură în jurul lumii! „Este pur şi simplu o nebunie”

Ea este cea mai tânără femeie care a zburat singură în jurul lumii! Adolescenta britanico-belgiană a realizat totul într-un avion ultra-ușor de dimensiuni mici.
22.01.2022 | 11:54
Ea este cea mai tanara femeie care a zburat singura in jurul lumii Este pur si simplu o nebunie
ADVERTISEMENT

Adolescenta a devenit în mod oficial cea mai tânără femeie care a zburat singură în jurul lumii. De asemenea, aceasta este şi prima persoană care a făcut acest lucru într-un avion ultra uşor.

Odiseea tinerei a ținut cinci luni și s-a întins pe pe cinci continente. Zara Rutherford este numele ei și are doar 19 ani. Aceasta a revenit pe aeroportul Kortrijk-Wevelgem din Belgia, după ce a zburat 51.000 km peste 52 de ţări.

ADVERTISEMENT

Ea este cea mai tânără femeie care a zburat singură în jurul lumii!

De remarcat că totul s-a petrecut începând cu 18 august. Aterizarea avionul ei a fost primită cu ropote de aplauze. ”Este pur şi simplu o nebunie, încă nu am procesat”, a declarat Rutherford.

Au existat și momente dificile în întreaga expediție. Astfel, deasupra unui sat german, tânăra a spus că este ceva ce nu va repeta vreodată.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, după America de Nord şi de Sud, Rutherford a rămas blocată timp de o lună de zile în Alaska din cauza vremii şi a întârzierii vizelor.

Nu s-a terminat aici pentru că o furtună de iarnă a forţat o nouă oprire lungă în estul îndepărtat al Rusiei. Abia apoi au urmat Asia de Sud, Orientul Mijlociu şi înapoi în Europa.

ADVERTISEMENT

Cel mai mult i-a plăcut la New York şi la un vulcan activ din Islanda, însă pentru viața ei s-a temut abia când a ajuns peste câmpiile îngheţate ale Siberiei. Totodată, a evitat la limită o intrare în spaţiul aerian nord-coreean pe vreme rea.

”Au testat rachete fără niciun avertisment. Dacă văd pe ecran un mic blip sau un avion destul de jos îndreptându-se spre ţara lor, este foarte posibil să trimită pe cineva să arunce o privire. Şi, sincer, nu m-a interesat prea mult asta!”, a spus tânăra.

ADVERTISEMENT

Precedentul record aparținea americancei de origine afgană Shaesta Wais, care în 2017 a devenit cea mai tânără femeie care a zburat solo în jurul lumii, la 30 de ani.

Este prima femeie din Belgia care a înconjurat lumea solo într-un avion cu un singur motor, trecând peste zilele lungi cu ajutorul unei liste de melodii de 40 de ore.

Tânăra a obţinut licenţa de pilot în 2020, după ce s-a antrenat cu tatăl ei de la 14 ani, iar acum vrea să studieze ingineria la o universitate din SUA sau Marea Britanie, din septembrie

ADVERTISEMENT