Life

Ea este cea mai tânără regină din lume. E supranumită “Kate Middleton de Himalaya”

”Kate Middleton de Himalaya” este cea mai tânără regină din lume. A impresionat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.
28.09.2022 | 22:13
Ea este cea mai tanara regina din lume E supranumita Kate Middleton de Himalaya
Jetsun Pema este cea mai tânără regină din lume. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cea mai tânără regină din lume este Jetsun Pema, originară din Buthan, o țară din sudul Asiei, aflată la poalele munților Himalaya.

Jetsun Pema, ”Kate Middleton de Himalaya”, cea mai tânără regină din lume

Jetsun Pema este supranumită ”Kate Middleton de Himalaya”, iar la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a atras toate privirile, alături de soțul ei, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck.

ADVERTISEMENT

Jetsun Pema și Jigme Khesar Namgyel Wangchuck s-au numărat printre cei aproape 500 de lideri și demnitari din Regatul Unit și din lume pentru a-și lua rămas bun de la suverana britanică, luni, 19 septembrie.

Jetsun Pema are 32 de ani și s-a născut în orașul Thimphu, pe 4 iunie 1990. A terminat o școală de stewardese, tatăl ei fiind pilot de linie.

ADVERTISEMENT

”Kate Middleton de Himalaya” cunoaște domenii precum: istorie, economie, geografie, pictură și a studiat și limba engleză. În liceu, tânăra regină a fost foarte populară.

Jetsun Pema a devenit căpitanul echipei de baschet a unității de învățământ, iar după absolvire, în anul 2008, s-a înscris la Regent’s University din Londra. Aici a obținut o diplomă în Relații Internaționale.

ADVERTISEMENT

Împreună cu regele Buthanului, Jetsun are doi copii, mai exact, doi băieți care au venit pe lume în anul 2016 și 2020. Sora cele mai tinere regine din lume face parte tot din aceeași familie. Aceasta este căsătorită cu fratele regelui Buthanului.

De fapt, întreaga familie a lui Jetsun are origini nobile. Tatăl ei este fratele vitreg a unei foste regine, iar mama este fina unui prinț buthanez.

ADVERTISEMENT

Revenind la Regina Elisabeta, suverana britanică a fost condusă pe ultimul drum luni, 19 septembrie, trupul ei neînsuflețit fiind depus la Capela St. George.

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la 96 de ani și a avut peste 70 de ani de domnie, fiind cel mai longeviv monarh al Regatului Unit. În 2021 a murit și soțul său, Prințul Philip, la vârsta de 99 de ani.

ADVERTISEMENT