News

Ea este femeia care a fost dată dispărută și identificată după 41 de ani. Craniul său a fost găsit de un grup de copii

Maritza Glean Grimmett este femeia dată dispărută și identificată după 41 de ani. Craniul său fusese găsit de un grup de copii.
17.06.2024 | 20:42
Ea este femeia care a fost data disparuta si identificata dupa 41 de ani Craniul sau a fost gasit de un grup de copii
Caz uluitor peste ocean: Maritza Glean Grimmett, femeia dată dispărută și identificată după 41 de ani. Sursa foto: usatoday.com
ADVERTISEMENT

Maritza Glean Grimmett, femeia dată dispărută și identificată după 41 de ani, ține capul de afiș al presei de peste ocean. Deși craniul ei fusese găsit de un grup de copii în urmă cu patru decenii, abia în prezent i s-a aflat identitatea.

Caz uluitor peste ocean: Maritza Glean Grimmett, femeia dată dispărută și identificată după 41 de ani

O posibilă victimă a unei crime, ale cărei rămășițe au fost găsite într-un canal în urmă cu 41 de ani, a fost identificată de Departamentul Șerifului din Comitatul Orange (SUA).

ADVERTISEMENT

Testele ADN efectuate de criminaliști i-au ajutat în cele din urmă pe anchetatorii americani să identifice victima din anii 80. Aceasta este Maritza Glean Grimmett.

Vorbim în acest caz de o femeie de origine panameză. Ea s-a mutat în SUA la sfârșitul anilor 1970. Victima avea 20 de ani în momentul dispariției sale, potrivit unui comunicat de presă emis de autoritățile americane și citat de LA Times.

ADVERTISEMENT

Craniul femeii fusese descoperit de un grup de copii, în 1983. Aceștia se jucau într-o zonă care acum face parte din Lake Forest, un oraș situat la aproximativ 80 de km sud-est de Los Angeles.

Victima avea ca semn distinctiv un dinte de aur. Ulterior, aproximativ 70% din rămășițele ei au fost scoase din pământ. Cu toate acestea, indiciile adunate de cei de la poliție au fost insuficiente pentru identificarea victimei până săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

În 1978, Grimmett, originară din Panama, s-a căsătorit cu un soldat american. S-a mutat în Statele Unite, având o fiică alături de partenerul ei, potrivit departamentului șerifului.

Apoi, în anul următor, cuplul a început procedura de divorț și Grimmett i-a spus surorii ei că se mută în California. Familia ei nu a mai auzit niciodată de ea, a spus departamentul șerifului într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Cum s-a ajuns, în final, la identificarea victimei

În urmă cu doi ani, o mostră de ADN din rămășițele lui Grimmett a fost trimisă la Othram Laboratories, un grup de criminalistică cu sediul în Texas Extragerea și testarea ADN-ului au fost finanțate de un program pentru persoane dispărute din cadrul Departamentului de Justiție al SUA.

Așa au reușit autoritățile să descopere ”o linie de familie directă” pentru Grimmett și au contactat-o pe una dintre rudele ei îndepărtate în 2023. Aceasta din urmă le-a recomandat anchetatorilor să posteze rezultatele investigației criminalistice pe un grup de Facebook axat pe femeile dispărute în anii 1970 și 1980.

După doar o lună, o femeie a contactat anchetatorii cu precizarea că ea crede că este mama dispărută a victimei. Apoi, rudele au trimis mostre de ADN autorităților, care au identificat victima.

ADVERTISEMENT