News

Ea este femeia care a plătit o avere pe locul de parcare din Buzău! Zeci de milioane de lei chirie după o contră cu un vecin

17.06.2020 | 13:25
Ea este femeia care a platit o avere pe locul de parcare din Buzau Zeci de milioane de lei chirie dupa o contra cu un vecin
Un loc de parcare din Buzău, o avere plătită de o femeie. Sursa foto - ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

FANATIK a mers pe urmele celei care a plătit o avere pe locul de parcare din Buzău! Femeia ar putea să intre în cartea recordurilor dacă privim suma pe care a acceptat să o trimită anual către bugetul statului.

Vorbim despre o buzoiancă din cartierul Dorobanți care a participat la licitația cu strigare pentru atribuirea unui loc de parcare din zona blocului D15.

ADVERTISEMENT

Oamenii din zonă știu că acesta se află mai exact în intersecția de la florărie, strada Dorobanți cu Aleea Sporturilor, dar puțini au înțeles lupta pentru câțiva metri de asfalt.

Un loc de parcare din Buzău, o avere

Pentru că, în cele din urmă, despre asta vorbim, despre un loc pe care toată lumea l-a achiziționat cu prețul de pornire. Adică 90 de lei.

ADVERTISEMENT

Doar că între doi vecini a existat un mic conflict, conflict care a dus la o licitație cu cântec. De 72 de ori a crescut suma licitată, drept pentru care, la final, învingătoarea a ales să plătească nu mai puțin de 65 de milioane de lei. Chirie anuală.

Am luat legătura inițial cu cei din Primăria Buzău. Oamenii păreau să știe subiectul, unul care a făcut pesemne vâlvă în oraș, dar ne-au redirecționat către Urbis Serv.

ADVERTISEMENT

„Noi am externalizat această problemă, de locurile de parcare din oraș nu ne mai ocupăm. Dacă vreți să aflați mai multe despre această situație trebuie să vă adresați celor de la Urbis Serv”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei.

O contră cu un vecin, 65 de milioane

Am urmat pașii firești, însă aici directorul companiei era plecat în teritoriu. Drept pentru care am încercat să discutăm cu reprezentanții asociațiilor de proprietari din zonă.

ADVERTISEMENT

Așa am aflat că pe data de 16 iunie, într-adevăr, a existat o licitație cu strigare, una făcută pentru cartierul Broșteni, blocurile D3, D4, D5, D6, D12, D13, D14 și D15. Mai exact, pentru această zonă au fost scoase parcelele numerotate de la 397 la 472.

Jurnaliștii de la reporterbuzoian.ro au scris că printre participanți s-au aflat și un domn angajat la Electrica, dar și o vecină a sa, care lucrează în străinătate. După o procedură care a durat nu mai puțin de o oră și care a stârnit amuzament printre cei prezenți, doamna a reușit să câștige.

Adică să devină proprietară pe locul de parcare în schimbul unei sume aproape incredibile. 65 de milioane de lei vechi trebuie să plăteasca aceasta pentru un abonament anual de parcare în fața blocului în care locuiește!

„Conflicte pe locurile de parcare au mai existat, de ce să vă mint. E o zonă care se mai aglomerează, mai vin prieteni peste noapte, rude.

Ca în fiecare oraș există această rivalitate sau luptă pentru supremație pentru o bucată de pământ. Vorbim de o căruță de bani pentru Buzău. Doamna a ținut morțiș să aibă un loc, probabil că și domnul a șicanat-o în timpul licitației”, ne-a spus un reprezentant al asociației de proprietari.

Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă banii vor fi și plătiți în termenul stabilit. În caz contrar, câștigătoarea va pierde acest loc și nu va mai putea participa la o altă licitație cu caracter asemănător.

 

 

 

ADVERTISEMENT