„Cea mai frugală femeie” din Japonia cheltuiește 1,4 dolari pe zi pe mâncare și a economisit suficient pentru a cumpăra trei case până la vârsta de 34 de ani. La vârsta de 19 ani, ea și-a fixat un obiectivele: să mănânce direct din oală și să-și respecte motto-ul „să nu cumperi niciodată nimic fără reducere”.
O japoneză în vârstă de 37 de ani, iubitoare de animale, a fost supranumită „cea mai frugală femeie din țară” după ce a reușit să cumpere trei case în mai puțin de 15 ani și să își îndeplinească visul de a deschide o cafenea pentru pisici.
În 2019, Saki Tamogami, în vârstă de 37 de ani, a apărut în programul de televiziune japonez „Happy! Bomby Girl”, o producție despre femei tinere care își schimbă viața prin muncă asiduă și perseverență, relatează South China Morning Post.
Emisiunea a detaliat stilul de viață extrem de economicos al femeii, care i-a permis să strângă atât de mulți bani, dezvăluind că cheltuiește doar 200 de yeni (1,4 dolari) pe zi pe mâncare. Când avea 19 ani, Tamogami și-a propus să dețină trei case până la vârsta de 34 de ani. Ea a declarat că economisirea banilor îi transmite un sentiment de confort și de siguranță, având bucuria de a-și vedea economiile crescând.
După absolvirea universității, a lucrat pentru un agent imobiliar și a fost foarte atentă cum își cheltuie salariul. Pentru a minimiza costurile, își gătea toate mesele acasă, limitându-se de obicei la mâncăruri simple, precum pâine prăjită, tăiței udon și ridichi la preț redus, cheltuind cel mult 50 de yeni (35 de cenți) pe masă.
Ocazional, mai adăuga câte ceva alimente mai diverse, cum ar fi gem pe pâine sau o bucată de somon cu orez, dar rareori depășea 200 de yeni pe zi pentru mâncare. În plus, femeia a mâncat direct din oală, fără a mai cumpăra boluri, pentru a economisi mai mulți bani.
Timp de mulți ani, Saki Tamogami și-a respectat motto-ul: „Nu cumpăra niciodată nimic fără reducere”. De la vârsta de 19 ani, a încetat să mai cumpere haine noi, bazându-se în schimb pe cele primite de la rude, iar mobila ei era recuperată din gunoaie.
Părul ei, pe care nu l-a vopsit sau și l-a făcut permanent niciodată, era într-o stare atât de bună încât îl putea vinde cu 3.100 de yeni (20 dolari) atunci când creștea suficient de mult, ceea ce îi acoperea cheltuielile de subzistență pentru o jumătate de lună.
Prin economisirea sârguincioasă, la vârsta de 27 de ani Saki Tamogami și-a cumpărat prima casă în Saitama, în regiunea Kanto, la nord de Tokyo, pentru 10 milioane de yeni (69. 000 dolari). A folosit veniturile din chirii pentru a acoperi rata, ceea ce i-a permis să cumpere o a doua casă cu 18 milioane de yeni, doi ani mai târziu.
În 2019, ea și-a atins cu succes obiectivul de a deține o a treia casă, care a costat-o 37 de milioane de yeni. Tamogami a declarat că motivația sa pentru o viață atât de frugală provine din dorința sa de a salva pisici fără stăpân, după ce a adoptat una când era mică, care i-a fost o alinare în momentele grele.
Și-a împlinit visul și a deschis o cafenea pentru pisici, pe care a numit-o Cafe Yuunagi, la parterul celei de-a treia case a sa, oferind adăpost și sprijin multor animale fără stăpân din metropola japoneză. Cafeneaua atrage mulți iubitori de pisici, iar câștigurile obținute ajută la îngrijirea mai multor animale.
În ciuda libertății sale financiare, Tamogami continuă să trăiască modest și intenționează să folosească veniturile din chirii și salariul său pentru a-și extinde în continuare portofoliul de proprietăți. Această poveste, reluată pe rețelele de socializare continentale, a captivat și a stârnit discuții ample în rândul internauților.
„Ea ar trebui să fie adăugată pe lista celor opt minuni ale lumii, chiar mai impresionantă decât Armata de teracotă”, a scris o persoană. „Mulți oameni născuți în anii 1970 în China au un stil de viață similar. Se pare că cumpărarea de case a devenit o dependență pentru ei”, a scris un altul. O a treia persoană și-a exprimat admirația, spunând: „Am rămas fără cuvinte, îi admir auto-disciplina. A te ține de un obiectiv timp de atâția ani ani nu este la îndemâna oricui”.