Life

Ea este “fetița iepure”. Închisă timp de 13 ani într-o cameră, copila a fost supusă unor chinuri greu de imaginat

O fetiță a fost închisă timp de 13 ani într-o cameră și supusă unor chinuri greu de imaginat. Tatăl ei a luat această decizie, iar cazul a șocat întreaga lume.
07.03.2023 | 13:44
Ea este fetita iepure Inchisa timp de 13 ani intro camera copila a fost supusa unor chinuri greu de imaginat
Povestea lui Genie, fetița închisă într-o cameră timp de 13 ani. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Protagonista poveștii este Genie, o fetiță pe care părinții ei au ținut-o închisă într-o cameră timp de 13 ani. Decizia i-a aparținut tatălui ei abuziv, iar urmările s-au văzut ani mai târziu, aceasta fiind ulterior numită ”fetița-iepure”, având în vedere că nu s-a putut dezvolta normal.

Povestea lui Genie, ”fetița iepure”, care a stat închisă într-o cameră 13 ani

Cum a început povestea lui Genie? Încă din primele zile de naștere. Genie s-a născut în 1957 în California, Statele Unite și a fost al doilea copil din cei patru născuți care a supraviețuit. Prima născută, o fetiță, a murit după ce a fost lăsată într-un garaj unde era destul de frig, iar cea de a doua a murit din cauza unor complicații la naștere.

ADVERTISEMENT

Cel de-al treilea copil al familiei, un băiat, pe nume John, a supraviețuit, iar cinci ani mai târziu a venit pe lume și sora sa, Genie, care, s-a născut cu un Rh incompatibil, la fel ca și restul fraților, greutatea ei fiind una extrem de mică.

Deși în total se poate spune că au avut patru copii, cei doi părinți nu erau chiar atât de încântați de acest lucru. Tatăl lui Genie, Wiley, a crescut în orfelinat și a avut un comportament abuziv, nu doar asupra ei, ci asupra întregii familii. De cealaltă parte, mama lui Genie era patroana unui bordel și nu avea suficient timp pentru a se ocupa de copiii săi.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că mama lui Genie, era cu 20 de ani mai tânără decât soțul ei și suferea de cataractă, așa că era dependentă de partenerul ei de viață. Acest lucru l-a făcut însă pe bărbat să ia decizii radicale în viața sa și să izoleze întreaga familie destul lumii.

Astfel, când Genie avea doar 20 de luni, întreaga familie s-a mutat în casa mamei bărbatului, iar fetița era ținută legată timp de 13 ore și își facea nevoile într-o oală. În momentul în care se apropia ora de somn, bărbatul îi punea un scutec fetiței, iar mai apoi o imobiliza într-un sac de dormit.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește alimentația, Genie era hrănită doar cu mâncare de copii, cereale, lichide, dar și ouă fierte moi. Calvarul avea însă să înceapă la scurt timp. Un șofer beat a ucis-o pe mama bărbatului, în 1958, iar Wiley și-a ieșit din minți.

L-a acuzat pe fiul său, John, de moartea acesteia, având în vedere că el se afla în mașină, iar Genie, unica lui fiică, a ajuns să fie încuiată într-un dormitor mic în care de abia putea să se miște. De asemenea, fetiței îi era interzis să folosească televizorul sau radio-ul, iar soția și fiul său nu aveau voie să vorbească cu ea.

ADVERTISEMENT

Și alimentația lui Genie s-a schimbat, astfel că tatăl fetiței a decis să îi dea o porție mai mică, iar la vârsta de 13 ani, aceasta arăta precum un copil de 6-7 ani. Având în vedere stilul în care a fost crescut, Genie se confrunta cu subdezvoltare notorie, astfel că putea să își miște doar extremitățile.

Tatăl lui Genie s-a sinucis

Deși avea 13 ani, fetița de abia se putea mișca și de asemenea, se chinuia să înghită mâncarea, având în vedere că și în cazul dinților existau probleme. De asemenea, Genie nu putea nici să își focalizeze ochii complet și totodată nu avea control asupra nevoilor fiziologice.

În momentul în care se simțea frustrată ori nervoasă, fetița ajungea chiar să se și automutileze. Cum arată finalul poveștii și ce s-a întâmplat mai departe cu Genie? În anul 1970, bărbatul devenise din ce în ce mai violent, iar soția lui a decis să fugă împreună cu Genie, fiica ei.

Aceasta s-a dus să aplice pentru o pensie de handicap pentru orbire, însă a greșit biroul și a ajuns la serviciile sociale generale, unde un asistent social a văzut-o pe Genie și a alertat poliția. Ulterior, cei doi părinți au ajuns să fie arestați și acuzați de abuz asupra copiilor.

Tatăl lui Genie nu a rezistat presiunii și s-a sinucis, lăsând totodată un urmă și un bilet de adio. ”Lumea nu va înțelege niciodată”, a scris acesta. Cât despre Genie, fetița a ajuns să fie internată într-un spital de copii din Los Angeles.

Cum a fost salvată Genie

Deși avea 13 ani, Genie cântărea doar 27 de kilograme și avea o înălțime de 1,37 m. Mersul ei era precum al unui iepure, având în vedere că fetița își ținea mâinile în față precum niște ghiare, iar oasele ei erau precum cele ale unui copil de 11 ani. De aici și denumirea de ”fetița iepure”.

Inclusiv medicii au rămas șocați de cazul lui Genie, însă s-au bucurat de progresul acesteia. Fetița a învățat rapid să se joace, să se îmbrace, dar și să mestece și să vorbească, dar și să deseneze. O bună perioadă de timp, aceasta a locuit în casa unui cercetător, iar mai apoi în casa unui doctor.

În 1975, Genie a împlinit 18 ani, iar mama ei a vrut să o ia în grija sa. După trei ani însă, femeii i-a fost interzis să își mai vadă fiica. Astfel, Genie a ajuns prin orfelinate, unde a intrat într-o depresie severă și s-a retras complet. La momentul actual, aceasta se află în continuare în grija statului și locuiește într-un centru de adulți subdezvoltați din Los Angeles.

ADVERTISEMENT