Life

Ea este fetița-iepure pe care părinții au închis-o într-o cameră timp de 13 ani. Detalii înfiorătoare din viața copilei

Povestea cutremurătoare a fetiței-iepure care timp de 13 ani a fost izolată într-o cameră de către părinții ei a șocat o lume întreagă.
23.10.2022 | 19:56
Ea este fetitaiepure pe care parintii au inchiso intro camera timp de 13 ani Detalii infioratoare din viata copilei
Ea este fetița-iepure pe care părinții au închis-o într-o cameră timp de 13 ani. Detalii înfiorătoare din viața copilei. Sursa foto: instagram/ colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Deși se spune că un părinte face orice pentru copilul lui, nu se aplică tuturor adulților care aduc pe lume prunci. Asta se întâmplă și în cazul cutremurător al unei fetițe, cunoscută sub numele de Genie, care a fost traumatizată de cei care au adus-o pe lume.

Povestea dramatică a fetiței-iepure, ascunsă într-o cameră timp de 13 ani

După ce a fost închisă timp de 13 ani de către tatăl ei, Clark Wiley, într-o încăpere și ținută legată într-o cămașă de forță realizată în casă, în octombrie 1970, ajunge într-un birou de asistență socială din Los Angeles.

ADVERTISEMENT

Specialiștii care au intrat în contat cu Genie au crezut la început că suferă de autism, însă au descoperit ulterior că nu poate vorbi. Fetița a fost asociată cu un iepure din cauza modului în care se mișca, dar și pentru că prezenta două seturi de dinți aproape complete. Ea nu-și putea focaliza complet ochii și nici nu-și putea extinde membrele.

Povestea familiei unde s-a născut fetița-iepure

Micuța a venit pe lume în California, Statele Unite ale Americii, fiind ultimul copil, din cei patru al familie Wiley. Cel care i-a dat viață, Clark Wiley, nu iubea copiii, motiv pentru care și-a torturat fiecare prunc, asta poate pentru că a crescut în casele de plasament din nord-vestul Pacificului.

ADVERTISEMENT

Extrem de sensibil la zgomot, el nu suporta nici radio sau televizor în casă, cu atât mai puțin plânsetele unui bebeluș. Astfel că, la cinci ani de la căsătoria cu Irene Oglesby, o migrantă cu 20 de ani mai mică decât el, venea pe lume primul lor prunc. Prima, o fetiță, a murit după ce a fost lăsată într-un garaj. A doua a murit din cauza complicațiilor la naștere.

După câțiva ani, un băiat și o fată au apărut în viața soților Wiley. Deși au supraviețuit, micuții au avut o viață de coșmar. John a fugit de acasă, fată însă, Genie, a fost legată de la vârstă de 20 de luni de un scaun într-o cameră liniștită a unei case suburbane. Bătută și traumatizată ani de zile, nu a avut voie nici măcar să plângă sau să facă zgomot. Așa a crescut Genie în anii 1960.

ADVERTISEMENT

Zece ani mai târziu, în 1970, Irene fuge împreună cu Genie. Wiley, acuzat de abuz asupra copiilor, s-a împușcat. ”Lumea nu va înțelege niciodată”, a scris în biletul de adio.

Genie, studiată de oameni de știință din cauza comportamentului

Specialiștii care au consultat-o pe Genie au constatat că avea dimensiunea unui copil de 8 ani, iar limbajul și abilitățile motorii păreau ale unui bebeluș. Ea putea rosti doar câteva cuvinte: ”albastru”, ”portocaliu”, ”mamă” și ”du-te”.

ADVERTISEMENT

Experți din întreaga SUA au solicitat să o trateze, deoarece au văzut o ocazie unică de a studia dezvoltarea creierului și a vorbirii.

Susie Curtiss, membră a echipei care a lucrat cu Genie spunea: ”Am fost o femeie foarte tânără, având șansa unei vieți. Nu era socială, iar comportamentul ei era dezgustător, dar ne-a captivat cu frumusețea ei”.

După ce mama ei, Irene, a câștigat custodia și a preluat-o, evoluția micuței Genie a fost stopată. În 2008, la vârsta de 51 de ani era deja la a șasea casă de plasament. Acum, în 2022, ar avea 65 de ani, dar nu se mai știe mai nimic despre ea.

ADVERTISEMENT
Tags: