Life

Ea este pensionara din România care a murit cu datorii la întreținere, dar înconjurată de obiecte de artă în valoare de 1,5 milioane de euro

Povestea unei pensionare din România i-a uimit pe mulți. Femeia a murit cu datorii la întreținere și cu doar câțiva lei în buzunar, însă ce a urmat apoi a fost surprinzător.
17.11.2022 | 13:28
Ea este pensionara din Romania care a murit cu datorii la intretinere dar inconjurata de obiecte de arta in valoare de 15 milioane de euro
Augusta Caterina Grundbock, femeia cu ochelari de vedere, a murit înconjurată de o adevărată avere. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Augusta Caterina Grundbock este numele pensionarei a cărei poveste i-a uimit pe mulți.

Augusta Caterina Grundbock a murit singură, dar cu o comoară lângă ea

Femeia era din București și locuia într-un bloc din zona Lizeanu. Augusta Caterina Grundbock nu a fost căsătorită, nu a avut copii și a murit singură.

S-a întâmplat în luna iulie 2014, când vecinii au alertat poliția. Aceștia nu o mai văzuseră pe femeie de vreo două săptămâni, iar oamenii legii au făcut descoperirea.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe 7 iulie 2014, Augusta Caterina Grundbock a fost găsită fără suflare în propria ei locuință cu două camere din Capitală.

Viața femeii a fost una cât se poate de simplă. În perioada 1961-1994, Augusta Caterina Grundbock a lucrat la Centrala România Film, unde făcea traduceri din limba engleză și germană.

ADVERTISEMENT

În momentul în care s-a pensionat, aceasta s-a apucat să traducă cărți pentru editura Alcor.

Pensionara avea doar 27 de lei la ea

Din ce au descoperit polițiștii la fața locului, dar și din datele colectate de primărie, Augusta Caterina Grundbock nu avea o viață prosperă din punct de vedere financiar.

Femeia avea două conturi bancare goale, apartamentul în care stătea nu avea nici frigider, iar în portofelul ei, la momentul în care a fost găsită decedată, s-au găsit doar 27 de lei, arată raportul primăriei.

ADVERTISEMENT

Deși nu avea bani însă, în apartament, Caterina Grundbock ascundea o adevărată comoară. Aceasta avea tablouri, dar și obiecte de artă ale căror valoare depășea 1 milion de euro.

Totul s-a aflat însă de abia la cinci ani de la moartea femeii. Apartamentul acesteia a fost sigilat până în anul 2019, iar mai apoi s-a aflat și rezultatul expertizei bunurilor respective.

ADVERTISEMENT

Comoara pensionarei din București cuprindea în total 32 de tablouri, ale căror valoare se ridică la 1.288.800 de euro, dar și mai multe obiecte de artă decorative estimate la peste 200.000 de euro.

De asemenea, în apartamentul pensionarei s-au mai găsit și covoare orientale, care valorează nu mai puțin de 32.800 de euro.

De unde a moștenit Augusta Caterina Grundbock întreaga comoară

Corina Firuță, de la editura Alcor, unde femeia traducea diferite cărți după ce s-a pensionat, a dezvăluit că întreaga comoară a fost moștenită de la tatăl pensionarei.

Bărbatul provenea dintr-o familie bogată, iar tablourile și restul obiectelor au fost moștenirea ei.

Caterina Grundbock știa însă valoarea acestora. Sursa citată susține că femeia evita mereu să primească pe cineva la ea în casă, iar în anul 2007 a dispărut brusc din peisaj.

“Ecaterina a moștenit tablourile, după Revoluție, de la tatăl ei, care provenea dintr-o familie bogată, cu origini austriece. Atât ea, cât și părinții săi, Ștefan și Augusta, s-au născut în România. Bunica din partea tatălui s-a născut în Ungaria și s-a căsătorit în țara noastră.

Mucky, așa cum i se spunea în familie, a evitat să intre cineva la ea în casă. A dispărut brusc, undeva prin 2007”, a dezvăluit Corina Firuță, de la editura Alcor.

În ceea ce privește obiectele de artă estimate la peste 1 milion de euro, acestea au fost date în administrarea Muzeului Municipiului București, iar Primăria din București a preluat apartamentul cu două camere, a cărui valoare se ridică la 69,490 de euro.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi...
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi portocaliu de furtuni. Ploi, grindină şi vijelii până joi dimineaţă
Ţi se rupe inima! Ce face Leonard Doroftei în fiecare zi când ajunge...
Ţi se rupe inima! Ce face Leonard Doroftei în fiecare zi când ajunge în România! Cum uită că a fost umilit în Ploieşti
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
SENIORII care se pot PENSIONA cu 10 ANI mai DEVREME
SENIORII care se pot PENSIONA cu 10 ANI mai DEVREME
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Rezultate admitere liceu 2024. Elevii află, astăzi, dacă au intrat sau nu la...
Rezultate admitere liceu 2024. Elevii află, astăzi, dacă au intrat sau nu la liceul dorit