News

Ea este românca din Spania care a ajuns o adevărată eroină. Ce a auzit Lavinia în timp ce mergea cu trenul i-ar putea schimba viața unei femei

Lavinia D., care trăiește de mulți ani în Spania, a oprit un tren după ce a auzit un conațional că își amenință fosta parteneră cu moartea. Dezamăgită de reacția poliției
03.06.2023 | 12:56
Ea este romanca din Spania care a ajuns o adevarata eroina Ce a auzit Lavinia in timp ce mergea cu trenul iar putea schimba viata unei femei
Femeia a fost șocată de rezultatul intervenției polițiștilor Sursa foto: Facebook CFR Infrastructură
ADVERTISEMENT

Lavinia, românca din Spania care a supraviețuit unei experiențe personale sfâșietoare în tinerețe, a cerut ajutor pentru a opri un bărbat care îi spunea cuiva la telefon că face călătoria pentru a își ucide fosta parteneră. Poliția i-a cerut bărbatului ”să se poarte frumos”, spune revoltată femeia.

Românca din Spania care a oprit un tren în încercarea de a preveni o crimă

Lavinia D. este ea însăși supraviețuitoarea unei experiențe foarte dificile prin care a trecut imediat după ce a devenit majoră, când a fugit din România natală în Spania, urmărindu-și primul iubit. Acesta a abuzat-o sexual.

ADVERTISEMENT

A supraviețuit acestei întâmplări și multor altor lucruri, câștigându-și singură drumul prin Spania, cântând în orchestre și oprindu-i pe marii din showbiz care credeau că plata unui salariu le dădea drepturi asupra corpului și sentimentelor ei, scrie publicația La Voz de Galicia.

În urmă cu câteva zile, într-o călătorie până la București, pe care a făcut-o împreună cu Andrés, bărbatul din Pontevedra cu care s-a căsătorit, femeia a reușit să oprească un tren pentru ca poliția să urce la bord pentru a investiga cazul unui bărbat care striga sus și tare că face călătoria pentru a-și ucide fosta parteneră.

ADVERTISEMENT

Lavinia, care călătorea cu soțul ei, a reacționat când a auzit un bărbat care stătea lângă ei strigând la telefon că este pe drum pentru a-și ataca fosta parteneră: “Am să o omor, de data asta nu va fi cruțată. O să-i dau foc la casă cu ea și cu părinții ei în ea”, au fost cuvintele pe care le striga bărbatul.

“Părea că vorbește cu un prieten, iar amenințările la adresa fostei sale partenere au devenit din ce în ce mai grave. A spus că aveau un copil și că acesta îi ceruse să o lase în pace, dar că nu avea de gând să o facă pentru că ori era cu el, ori era moartă”, a povestit Lavinia.

ADVERTISEMENT

Femeia a început să îl înregistreze fără ca el să își dea seama. A schimbat apoi vagoanele, a vorbit cu conductorul și a sunat la 112, dând alarma. Polițiștii au întrebat-o dacă situația era de natură să întrerupă călătoria înainte de a ajunge la destinație. Iar ea a insistat asupra înregistrării pe care o avea.

Șocată de reacția poliției

În cele din urmă, polițiștii au decis să oprească trenul și au intrat în vagon pentru a vorbi cu individul. Lavinia a urmărit acțiunea poliției de la distanță, conștientă că bărbatul și-ar fi dat seama că ea a fost cea care i-a alertat pe ofițeri.

ADVERTISEMENT

La finalul intervenției poliției, frustrarea ei a fost totală: “Da, a venit poliția, dar doar pentru a-i spune să se poarte frumos. Să nu vorbească așa… dar nu mi-au cerut înregistrarea și nu au existat consecințe pentru ceea ce a făcut. Cred că aceste lucruri sunt cele care duc la nenorociri mai târziu”.

Lavinia spune că a fost, de asemenea, perplexă că a fost singura persoană din vagon care a fost atentă la amenințările bărbatului. A fost și mai șocată când a povestit întâmplarea pe rețelele de socializare, cu scopul de a sublinia lipsa de conștientizare a violenței de gen în România, și, deși a primit multă susținere, a primit și critici: “M-au făcut băgăcioasă, de parcă băgăcioasa în acest caz ar fi fost o insultă. Eu sunt mândră de ceea ce am făcut”, spune ea pentru publicația citată.

Lavinia încheie mărturisind un lucru care o întristează: Cel mai rău lucru este că am putut acționa pentru că soțul meu a fost alături de mine. Dacă aș fi fost singură, mi-ar fi fost frică”.

ADVERTISEMENT