Life

Ea este studenta din România care și-a dat în judecată părinții. Motivul umilitor pentru care i-a adus în instanță

O studentă din România și-a dat în judecată părinții. Care e motivul pentru care a recurs la acest gest și i-a adus pe cei care i-au dat viață în instanță?
04.07.2024 | 10:30
Ea este studenta din Romania care sia dat in judecata parintii Motivul umilitor pentru care ia adus in instanta
Ea este studenta din România care și-a dat în judecată părinții. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Studenta din România care și-a dat în judecată părinții are o serie de motive complet neașteptate. Cum s-a ajuns într-o astfel de situație și cum au reacționat cei care i-au dat viață când au aflat de gestul său?

Ea este studenta din România care și-a dat în judecată părinții

Studenta din România și-a dat în judecată părinții în luna aprilie a anului acesta. Se pare că tânăra este studentă în București, astfel că au fost deschise în paralel două acțiuni la Judecătoria Sectorului 6.

ADVERTISEMENT

Care este motivul pentru care s-a ajuns într-o astfel de situație? Studenta și-a dorit ca părinții ei să îi plătească o sumă lunară de bani. Astfel, prima acțiune din instanță are ca scop emiterea unei ordonanțe președințiale.

Aceasta a fost judecată în regim de urgență și prevedea ca mama și tatăl fetei să fie obligați temporar să plătească o sumă de bani. Ulterior, cererea a fost respinsă deja de un judecător. De cealaltă parte, cel de-al doilea dosar vizează fondul cauzei.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba despre stabilirea unei pensii de întreținere lunare, până când tânăra își va finaliza studiile, ori până la împlinirea vârstei de 26 de ani. Și se pare că cea de a doua acțiune încă nu a primit un termen de judecată.

Ce motive a invocat studenta din România care și-a dat în judecată părinții? Cei de la Libertatea au analizat datele din dosar. Printre altele, adolescenta spune că a fost obligată să își facă vaccinul anti-COVID.

ADVERTISEMENT

Totodată, ea a mai fost obligată să fie testată zilnic cu teste PCR. Acest lucru i-ar fi cauzat ”o profundă traumă la nivel emoțional și psihic”. În dosar se mai regăsesc în același timp și alte acuzații neașteptate.

Ce acuzații le-a adus tânăra părinților săi

Printre altele, tânăra spune că mama sa i-a interzis până la vârsta majoratului să aibă un cerc de prieteni. Totodată, acesteia i-a mai fost interzis să doarmă la prietene acasă. Au mai existat discuții în familie și legate de dieta studentei.

ADVERTISEMENT

Tânăra spune că ar fi fost obligată de părinți să mănânce doar pâine și iaurt. Asta în contextul în care ea este vegetariană, iar în casă se aflau doar mezeluri, ori alte preparate din carne. De asemenea, mama tinerei a ajuns să fie acuzată de ”posesivitate exacerbată de control”.

Când au apărut problemele pentru studenta care și-a dat în judecată părinții? În luna martie 2023, la trei luni de la majorat, acesta a plecat de acasă și a locuit la niște prieteni. A luat Bacalaureatul, a intrat la facultate, iar relația cu părinții a devenit tensionată.

Deși familia se mai întâlnea de sărbători, sau ocazional, problemele au continuat să existe. Drept urmare, tânăra a decis că singura soluție ar fi să meargă în instanță măcar pentru a obține o sumă care să o ajută să se întrețină.

Ce au avut de spus părinții? Aceștia s-au simțit umiliți. Mai mult de atât, ei spun că i-au asigurat fiicei lor condiții optime pentru continuarea studiilor. Aceasta ar primi 3.500 de lei lunar și ar beneficia și de un apartament complet utilat în sectorul 6 al Capitalei.

Totodată, părinții s-au arătat disponibili să plătească chiria și chiar să îi cumpere un apartament acesteia. Ofertele însă ar fi fost refuzate de fiica lor, povestesc ei, precizând că aceasta este binevenită mereu în casa familiei.

ADVERTISEMENT