Sport

Sfârşitul unei ere! FIFA 23, ultimul joc video al seriei. EA Games a anunţat noul nume ale simulatorului de fotbal

Jocul video FIFA dezvoltat de Electronic Arts este unul dintre cele mai populare din lume. Însă, compania a anunțat că de la anul va renunța la acest nume pentru jocul de fotbal.
10.05.2022 | 20:05
Sfarsitul unei ere FIFA 23 ultimul joc video al seriei EA Games a anuntat noul nume ale simulatorului de fotbal
Sfârşitul unei ere! FIFA 23, ultimul joc video al seriei. EA Games a anunţat noul nume ale simulatorului de fotbal
ADVERTISEMENT
10-05-2022
17:09

FIFA 23 va fi ultimul joc din serie! Noul nume al simulatorului: EA Sports FC

FIFA 23 va fi ultimul joc video al seriei care a acaparat lumea. Parteneriatul dintre FIFA şi EA Sports se încheie în vara anului viitor, iar asta înseamnă că jocul lansat în luna septembrie din acest an va fi ultimul cu acest nume.

Electronic Arts, firma care produce jocul video a anunţat şi noul nume al simulatorului de fotbal: EA Sports FC. Jocul în sine nu va suferi multe schimbări şi va continua să apară anual pe calculatoare şi console. Parteneriatul dintre EA şi FIFA a durat 30 de ani: 1993-2023. 

FIFA este an de an unul dintre cele mai așteptate de amatorii jocurilor video de sport. Compania Electronic Arts produce jocul din anul 1993 și în fiecare toamnă este lansată o nouă versiune a jocului video FIFA.

În anul 1993 s-a lansat FIFA International Soccer, primul joc al seriei, iar an de an până în 2021, jocul de fotbal produs de EA Sports a purtat numele forului mondial care guvernează cel mai popular sport.

ADVERTISEMENT

EA Sports, anunț surprinzător pentru gameri! Nu vom mai avea jocul FIFA

Însă, jocul FIFA 22, cel lansat în urmă cu câteva zile va fi ultimul care va purta acest nume. După 28 de ani, Electronic Arts a anunțat într-un comunicat de presă că explorează posibilitatea de a renunța la numele FIFA.

Reprezentanții companiei susțin că franciza va continua să se dezvolte, însă există posibilitatea de a tăia legăturile cu forul mondial care dă numele celebrului joc video din 1993 și până în prezent:

ADVERTISEMENT

“Pe măsură ce privim înainte, explorăm ideea de a redenumi jocurile noastre de fotbal ale EA Sports. Examinăm acordul privind drepturile de autor cu FIFA, care este separat de toate celelalte parteneriate și licențe oficiale din lumea fotbalului”, se arată în comunicat.

Electronic Arts continuă să dezvolte jocurile de fotbal! Cel mai probabil vor purta un alt nume

Chiar dacă jocul nu va mai purta numele de FIFA, reprezentanții companiei susțin că celelalte licențe vor rămâne în portofoliul celor de la EA Sports și vor fi în continuare folosite în următoarele jocuri de fotbal:

ADVERTISEMENT

“Ne concentrăm cu multă energie asupra colaborării cu cei 300 de parteneri care ne oferă licenţa pentru peste 17.000 de sportivi, 700 de echipe, 100 de stadioane şi 30 de ligi din întreaga lume. Investim continuu în parteneriate şi licenţe care sunt foarte importante pentru jucătorii noştri.

Datorită acestui fapt, jocul nostru este singurul în care puteţi juca în mod autentic în UEFA Champions League, UEFA Europa League, CONMEBOL Libertadores, Premier League, Bundesliga şi LaLiga Santander, printre multe altele.

ADVERTISEMENT

Parteneriatele noastre şi portofoliul nostru de conţinut licenţiat ne vor permite să continuăm să aducem o autenticitate de neeagalat în jocurile noastre de fotbal EA Sports pentru mulţi ani de acum încolo”.

Jocul FIFA 22 a fost lansat în urmă cu câteva zile

Jocul FIFA 22 a fost lansat pe data de 1 octombrie şi în mai puţin de o săptămână a fost vândut în 9,1 milioane de exemplare, conform unui anunţ al celor de la Electronic Arts.

FIFA 22 poate fi jucat pe majoritatea platformelor de gaming: Play Station, Xbox, PC şi Stadia. Jocul costă 300 de lei pentru ediţia standard sau 390 de lei pentru ediţia deluxe.

  • 38 de jocuri FIFA au fost lansate de EA Games de-a lungul anilor
  • 1993 este anul în care a fost lansat primul joc FIFA
ADVERTISEMENT