News

Ecaterina Andronescu, anunț de ULTIMA ORĂ! Ia în calcul închiderea școlilor în cazul fenomenelor meteo extreme

Autor: Bogdan Solomon | 06.05.2019 | 09:00
Ecaterina Andronescu, anunț de ULTIMA ORĂ! Ia în calcul închiderea școlilor în cazul fenomenelor meteo extreme
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ia în calcul închiderea școlilor din cauza fenomenelor meteo extreme. Sursa foto:hepta.ro

Fenomenele extreme anunțate în următoarea perioadă de meteorologi ar putea afecta și programul școlilor din cea mai mare parte a țării. ANM a emis în cursul zilei de duminică o avertizare privind schimbările bruște de temperatură, valabilă până în dimineața de miercuri, 8 mai, la orele 09:00.

Ce spune Ecaterina Andronescu despre închiderea școlilor

În aceste condiții, Ecaterina Andronescu ia foarte serios în calcul de a suspenda cursurile unităților de învățământ din țară, dat fiind gradul ridicat de risc la care ar fi expuși elevii în următoarele zile. Chestionată în privința acestei posibilități, ministrul Educației a afirmat că școlile se vor închide, în cazul în care situația o va cere.

Fără îndoială. Cum să punem copiii sub risc? Ar fi absolut inacceptabil. Nu ia ministrul decizia, ia fiecare autoritate locală, înțeleg directorul școlii împreună cu autoritatea locală în situațiile pe care vremea le generează acolo. Nu închidem toate școlile” , a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi 24.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației. Sursa foto:hepta.ro
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației. Sursa foto:hepta.ro

În următoarea perioadă, vom avea parte de fenomene extreme

România se află în aceste momente sub amenințarea unui val de aer polar. Prin urmare, este de așteptat ca în această săptămână să avem parte de noi tornade puternice, precum cea care s-a produs zilele trecute, la Călărași.

După un weekend cu temperaturi specifice mai degrabă zilelor de vară, o masă de aer rece va aduce schimbări bruște ale vremii. Instabilitatea se anunță cuvântul de ordine în următoarea perioadă, pe întreg teritoriul țării, în unele zone mercurul din termometre putând ajunge chiar și până la 15 grade Celsius.Potrivit experților meteo, masa de aer polar desprinsă de deasupra Polului Nord va afecta cea mai mare parte a continentului european, ajungând deja și în țara noastră.

Se vede clar acest nucleu albastru pe teritoriul țării noastre. Masa de aer rece ruptă din acest nucleu de aer polar, s-a rupt această bucăţică mai mică, care va afecta ţara noastră. Această masă de aer va afecta toate zonele ţării, iniţial nord-vestul şi nordul ţării, urmând să se extindă” , a explicat Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!